Babynavn:

Tror ikke norske foreldre vil kopiere Kim Kardashian

- Det kan jo bli noe overlesset å hete Chicago Harstad.

BABYNAVN: Kim Kardashian har gitt sitt tredje barn navnet Chicago. Det kommer få til å kopiere i Norge, tror ekspertene. FOTO: NTB Scanpix
BABYNAVN: Kim Kardashian har gitt sitt tredje barn navnet Chicago. Det kommer få til å kopiere i Norge, tror ekspertene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjente personer har en egen evne til å overgå seg selv hva gjelder å gi barna uvanlige navn.

Kim Kardashian og ektemannen Kanye West ble nylig trebarnsforeldre, og siden deres to første barn heter North og Saint, ble det i forkant av navneavsløringen spekulert i om navnet på barn nummer tre også kom til å bli av det uvanlige slaget.

Navnet Chicago, som babyen har fått, er imidlertid ikke veldig nyskapende og norske navneeksperter mener det er lite sannsynlig at norske mødre vil la seg inspirere og at barnehager her hjemme vil bli fylt opp av mange små Chicagos i årene som kommer.

LES OGSÅ: Disse navnene er i ferd med å forsvinne

Fra Paris til Brooklyn

- Jeg vet ikke nøyaktig når trenden med å kalle opp barn etter steder oppsto, men det kan se ut som det har blitt mer populært de siste to til tre tiårene, og da særlig i USA, sier Ivar Utne, som er navneforsker ved Universitetet i Bergen til KK.

Det samme tror Gulbrand Alhaug, som er navneforsker og professor i nordisk språkvitenskap ved Universitetet i Tromsø.

- Trolig har trenden først begynt i USA og deretter spredd seg videre, sier han til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer