Tvillingjentene er født!

Dagen før fødsel
Dagen før fødsel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katrine forteller om fødsel og barsel Vi har fulgt Katrine gjennom svangerskapet. Nå er endelig tvillingene født. Les hennes beretning om fødselen og barsel.Høygravid og terminen nærmer seg.Den siste tiden før fødselen var lang og tung. Det var i det hele tatt ikke så mye jeg fikk gjort, følte bare at magen var i veien over alt, og at jeg gjerne skulle fått ut nurkene mine SNART. Likevel var jeg i relativt god form (i forhold til mange andre jeg har lest om), men jeg følte faktisk at jeg gikk på "overtid" fordi jeg hadde hørt at tvillinger ofte blir født 1 måned før termin. I dag er jeg glad at jeg gikk så lenge som jeg gjorde. Jentene ble født 15 dager før termin, det har lettet "arbeidet" det er med å få to.

FødselenTorsdag, natt til fredag 18. januar gikk vannet hos meg ca. kl 02.00 om natten. Jeg hadde termin 4. februar. Vi ringte sykehuset og fortalte hva som hadde skjedd. De ba oss komme til kontroll, men sa at det ikke var noen hast i og med at jeg ikke hadde veer. Men du verden så vått det ble etter hvert! Bagen min var allerede pakket, og mannen min pakket nå også sin bag + at han smurte matpakke (det hadde vi fått tips om, fordi mannen ofte ikke får nattmat på sykehuset). Når jeg kom på sykehuset ble jeg lagt til registrering. Alt sto bra til, men jeg hadde ingen veer. Det ble bestemt at jeg skulle bli på sykehuset til observasjon. Mannen min dro hjem, og kom tilbake dagen etter. Det varte og det rakk for meg, men ingen veer kom. Jeg ble ganske utålmodig, hadde kynnere hele tiden og ellers vondt i bekkenet, for jeg kjente at tvilling I presset på. Hele fredagen gikk, lørdagen ble jeg undersøkt av en lege. Det har seg sånn at jeg ble konisert (operert bort endel av livmorhalsen pga. celleforandringer) for noen år siden. Legen mente at arret etter koniseringen holdt igjen, så han sa at vi måtte prøve å "røske opp" i dette arret. Han sa til meg at det ville bli gjort under lokalbedøvelse, men at han bare skulle "se på meg først". Luringen gjorde så, og så plutselig røska han jammen til UTEN lokalbedøvelse (I'll kill that cat!). Det var j... vondt, men det gikk jo så fort. Likevel sa jeg til legen at det ville ta lang tid før jeg ville tilgi ham for dette. Så var det meningen at de skulle sette meg på drypp kl 09.00 søndag morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.