Tvillingsøstre

Tvillingsøstrene er begge gravide - med tre ukers mellomrom

- Mange tror sikkert at det er planlagt, men det er det ikke, forteller Jessica og Josefine.

TVILLINGSØSTRE: Hvis alt går etter planen blir søstrene mødre til hver sin lille jente til våren. Jessica har termin i slutten av mars, mens Josefine har termin i midten av april. Foto: Privat
TVILLINGSØSTRE: Hvis alt går etter planen blir søstrene mødre til hver sin lille jente til våren. Jessica har termin i slutten av mars, mens Josefine har termin i midten av april. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Tvillingsøstrene Jessica og Josefine ble født i Sala, utenfor Västerås, for 31 år siden. Gjennom oppveksten har de gjort nesten alt sammen. De henger i samme vennegjeng, de har samme utdanning fra samme skole og de er hverandres beste venner.

Nå er de begge gravide, og hvis alt går etter planen blir de mødre til hver sin lille jente til våren. Jessica har termin i slutten av mars, mens Josefine har termin i midten av april.

– Når eneggede tvillinger får barn, blir barna deres genetisk halvsøsken. Så de blir både halvsøstre og søskenbarn, for Josefine og jeg har samme gensett, forklarer Jessica.

Josefine utdyper:

– Du tenker at de skal bli like nære som oss, at de skal bli bestevenner. Men de vil ikke vokse opp i samme by, så oddsen er ikke like stor... men det er planen uansett!

Tre ukers mellomrom

Tvillingsøstrene forteller åpent om den utrolige tilfeldigheten: at de begge er gravide, med bare tre ukers mellomrom.

– Vi ble gravide på første forsøk, altså den første måneden vi begynte å prøve. Vi tenkte «ja ja, det går vel ikke på første forsøk», men kjøpte en test likevel. Kjæresten min fikk se resultatet først og delte det så med meg. Vi ble selvfølgelig veldig glade! Det var fint å vite, dels at man kan bli gravid, men også for å unngå måneder med skuffelse. For det er ikke noe man kan ta for gitt, sier Jessica.

Josefine og kjæresten hadde derimot en helt annen reise til den positive graviditetstesten - som understreker enda tydeligere hvor tilfeldig det er at de begge ble gravide samtidig.

– Jeg og kjæresten min har snakket om å få barn siden november 2021. Etter fire mislykkede forsøk med eggløsningstester, ble vi gravide. Men det gikk altså ikke på første forsøk, sier Josefine og fortsetter:

– Mange tror kanskje at jeg og Jessica har planlagt dette, ler hun.

I likhet med søsteren fikk Josefine kjæresten til å sjekke resultatet, da hun selv ikke turte. Avgjørelsen om å få ham til å sjekke førte imidlertid til en viss forvirring, da han ikke stolte på testen og konstaterte at «nei, det gikk ikke denne gangen heller».

Men da den digitale graviditetstesten også viste et positivt resultat, var de ikke i tvil - Josefine var gravid og de skulle bli foreldre.

– Da ble vi veldig glade!

TVILLINGSØSTRE: Fra venster, Josefine og Jessica. FOTO: Privat
TVILLINGSØSTRE: Fra venster, Josefine og Jessica. FOTO: Privat Vis mer

- Det ville vært rart om vi ikke var gravide samtidig

For noen år siden flyttet søstrene til hver sin kant av Sverige, og i dag bor Josefine i Linköping og Jessica i Stockholm.

Jessica var på jentetur i Los Angeles da hun fant ut at hun var gravid. Hun måtte vente to uker med å dele nyheten med de hjemme i Sverige, da hun ikke ønsket å ta det over telefon.

Samtidig hadde Josefine nettopp funnet ut at hun og kjæresten ventet barn, etter fire mislykkede forsøk. Hun ville fortelle det til tvillingsøsteren først, men måtte vente på at hun skulle komme tilbake fra turen.

Men Jessica boblet over av glede og klarte rett og slett ikke vente. I samme sekund hun landet i Sverige, sendte hun en tekstmelding til Josefine.

– Du sendte et bilde av at du lagde et hjerte på magen med hendene. Så sa jeg til kjæresten min at «Jessica vet at jeg er gravid! Se! Hvordan kan hun vite det?».

- Så da ringte jeg deg og spurte «Er du gravid? Men jeg er jo gravid! Jeg skulle jo å overraske deg», sier Josefine og forteller videre at de konkluderte med at det må ha skjedd på samme eggløsning.

Hvordan føltes det når det hadde sunket inn at dere begge var gravide?

- Det føltes helt naturlig. Det var ikke slik at vi tenkte «gud, så rart», men heller «tenk så rart det hadde vært om ikke vi var det», fordi vi har gjort alt annet sammen. Det var en lettelse, svarer Josefine.

Jessica er enig:

– Ja, for da jeg fikk den positive testen, og visste at Josefine hadde fått prøvd i flere måneder... da fikk jeg litt vond i magen. Så jeg tenkte det ville bli litt vanskelig å fortelle. Men så ble jeg jo bare overlykkelig!

Har det vært en trygghet å gå gjennom dette sammen? Eller er det andre følelser også involvert?

– Vi har aldri tatt fokuset fra hverandre, så det er ingen slike følelser. Men det er todelt. Det er en dobbel glede, men det er også en dobbel bekymring hele tiden, sier Josefine.

DELER REISER: På Instagram-kontoen @jessicaochjosefine deler tvillingene gravidreisen. Foto:
DELER REISER: På Instagram-kontoen @jessicaochjosefine deler tvillingene gravidreisen. Foto: Vis mer

Nervøs for å fortelle bonusbarna om graviditeten

Babyene i tvillingsøstrenes mage er deres første biologiske barn. Jessica på sin side har to bonusbarn med samboeren fra før. To gutter på 8 og 5 år.

– Jeg var så nervøs for hvordan de ville reagere, men de ble veldig glade. De vil hele tiden legge seg ned og kjenne på magen. De er ekstra glade for at det blir en jente, en søster!

Avslutningsvis vil de to søstrene understreke hvor viktig det har vært for dem å ha hverandre som støttespillere gjennom deres første svangerskap.

– En annen ting som er positivt med å gå gjennom dette samtidig er at det har vært fint at man har kunnet støtte hverandre gjennom alle forandringene kroppen går gjennom. At vi forstår hverandre, fordi vi går gjennom akkurat det samme.

- Det hadde vært vanskeligere om jeg måtte vente på time hos jordmor hver gang jeg fikk en engstelig tanke som jeg vil lufte, sier Jessica.

Josefine er enig.

– Når man føler seg verdiløs fordi man ikke kan prestere som vanlig på jobb, er det fint å kunne minne hverandre på at det kun er for en kort periode. Det er så verdifullt, sier hun.

Vil du følge tvillingenes graviditetsreise kan du klikke deg inn på deres felles Instagram-konto @jessicaochjosefine her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer