Ubetinget kjærlighet - viktigere enn kjernefamilie!

Ubetinget kjærlighet - viktigere enn kjernefamilie!
Publisert
Sist oppdatert

- Livet blir ikke alltid slik du planlegger, eller ønsker. Barnefar ville ikke vite av barnet sitt, men det betyr ikke at dette er en trist historie, forteller denne alenemoren.

 

Til lille jenta mi

Natten har senket seg over din fredelige sjel, og du sover så godt i sengen din. Mamma fikk så lyst til å skrive litt om oss. Historien vår er litt annerledes enn mange andres. Som så mange andre hadde også jeg en drøm om kjernefamilien, men livet blir ikke alltid slik man planlegger eller ønsker. For en tid tilbake traff jeg igjen en gammel flamme som nylig hadde vært gjennom et brudd med barn, ingen lett situasjon. Da jeg uventet ble gravid ble ikke det tatt i mot med glede av far, og han ville ikke være en del av det. Jeg var ikke et sekund i tvil om at jeg uansett ville beholde deg, selv om jeg visste at vi ble alene. Jeg var så klar for å få deg, og kunne nesten ikke vente.

LES OGSÅ: Alenemamma - temasider 

Lykken overskygget de tunge stundene

Det var noen tunge stunder under graviditeten. Stunder da jeg savnet at noen strøk meg over en sliten rygg, spent fulgte sparkene dine i magen eller delte gleden over ultralydbildene sammen med meg. Men lykken over å skulle ha deg overskygget alltid de stundene, og det gikk ikke en dag hvor jeg ikke priset meg lykkelig for at du snart skulle bli en del av mitt liv. Magen vokste i takt med smilet mitt, og de som spurte og fikk vite at vi var alene var ikke mange minuttene triste på våre vegne. Stoltheten og den gryende morslykken formelig lyste ut av øynene mine fikk jeg høre. 

Endelig kom dagen du ville ut, og vi hadde en flott fødsel sammen med mammas beste venninne, som rørt tok i mot deg som ”tante”. Da du etter bare 10 minutter ut i livet med plirende øyne tittet opp på meg fra magen før du søkte etter puppen, trodde jeg at jeg skulle sprekke av lykke. Endelig begynte den delen av livet som er den beste, delen med deg.

LES OGSÅ: Ingen vil ha en alenemor! 

Hvordan vil dette gå?

Vel hjemme var det mange som lurte på hvordan det ville gå med oss to alene, spesielt de som selv hadde barn og var to om det. Men det har aldri vært noe problem for oss. Vi fant vår rytme, våre rutiner og vår måte å gjøre ting på, og med god hjelp fra fantastiske besteforeldre gikk det rett og slett helt smertefritt. Det hører med til historien at du er en usedvanlig harmonisk, glad og enkel jente å ha med å gjøre som sover godt om natten, spiser bra og gjør det lett å være alenemor. 

Jeg har jo mine utfordringer selvfølgelig, og det er stunder hvor jeg tenker at nå hadde det vært fint å være to om å ta vare på deg. Og når du gjør dine små fremskritt, lager nye lyder, ruller rundt eller spiser noe nytt, så tenker jeg av og til at jeg gjerne skulle hatt pappaen din der å dele det med. Men triste tanker har jeg ikke, og mine tårer har så langt kun vært lykketårer. For jeg føler meg så uendelig heldig som har deg, det var rett og slett mitt høyeste ønske i livet, det var dette jeg ville og aldri har jeg tatt et bedre valg. Jeg ville gjort det om igjen tusen ganger. Og sånn er vår hverdag, vi fyller den med kjærlighet, lek, latter, kos, turer og nye opplevelser, du og jeg, alene - men ikke ensomme. 

En dag skal du få vite...

En dag skal du få vite historien din. Du skal få vite hvor høyt ønsket du var, og hvor mye du er elsket. Du kommer aldri til å føle deg ensom, vi har mange venner og ikke minst besteforeldre som forguder deg. Du skal få vite at pappaen din er en bra mann, men at han var nødt til å velge som han gjorde den gang. Og så håper vi på at han en dag i fremtiden blir en del av ditt liv. 

Historien vår inneholder så mye bra fordi den handler om ubetinget kjærlighet, om den største lykke, og at det å være helt alene om ansvaret også kan være fint. Og de aller aller fleste dagene våre er gode dager, dager jeg ikke ville byttet bort for alt i verden. Og når vi av og til savner en pappa, så tenker jeg likevel at jeg ikke angrer en dag, en time eller et sekund. For drømmen min er oppfylt, ikke drømmen om kjernefamilien, men drømmen om deg. Du er min lille skatt og lyset i mitt liv. Takk for at akkurat du kom til meg, og gjorde livet så vidunderlig godt som det er. 

Lykkelig hilsen fra anonym alenemor 

LES OGSÅ: Gravid og singel 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer