Ulik praksis i barnehager: Skiller nesten 4.000 kroner i året i matpenger

De dyreste krever 3.850 kroner mer i året for barnehagemat enn de billigste. Dette kan du kreve.

ET VIRRVARR AV PRISER OG TILBUD: Det ikke enkelt for foreldre å avgjøre om de betaler en fair pris for matpenger eller ikke. Foto: Espen Bratlie / NTB Scanpix
ET VIRRVARR AV PRISER OG TILBUD: Det ikke enkelt for foreldre å avgjøre om de betaler en fair pris for matpenger eller ikke. Foto: Espen Bratlie / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens det er klare regler for prissetting av opphold i barnehagen, finnes det ifølge Kristine Strømme hos Utdanningsdirektoratet ingen øvre grense for hvor mye barnehagene kan ta betalt i matpenger.

– Men de kan ikke ta mer enn det de har i faktiske utgifter. Det inkluderer utgiftene for mat og drikke og eventuell kjøkkenassistent. Så lenge pengene går til å dekke faktiske utgifter, er det ikke noen øvre grense, sier hun.

Store variasjoner

Foreldrene Mammanett har snakket med, oppgir at matpengeprisene varierer fra 150 til 500 kroner per måned.

Hva som inngår i prisen er også svært variabelt, både når det gjelder hva barna får servert, hvem som lager maten, hvor mange dager i uken det serveres varm mat og om frukt og drikke er inkludert.

Når sammenligningsgrunnlaget er såpass variert, er det ikke enkelt for foreldrene å avgjøre om de betaler en fair pris eller ikke.

Undersøkelse: Hvor mye betaler du for mat i barnehagen?

Sør-Trøndelag dyrest

Marius Iversen, informasjonssjef hos Private Barnehagers Landsforbund, mener det er naturlig at kostpenger varierer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer