Ung mamma mot strømmen

Ung mamma mot strømmen
Publisert
Sist oppdatert

Jeg valgte å bli mor i en alder av 23. I dagens samfunn er det tidlig. Da jeg var gravid med mitt første barn, ble det mottatt med glede og forventning. Som de første i familie og blant venner som fikk barn, var vi stolte. Jeg opplevde i noen sammenhenger merkelige reaksjoner: ”Jammen du er jo så ung?”, ”Vil du virkelig dette?” og ”Hva med livet?” Det er i dagens samfunn mye uvitenhet knyttet til hva man kan få til med barn. 

Skrevet av: Line Konstali, skribent og engasjert i unge mødres møte med samfunnet

Flokkdyr eller stimfisk? Aristoteles kalte mennesket et flokkdyr. Jeg vil si stimfisk. Fellesskapet innebærer at man må ta del i normer som styrer atferden. Vi lever i et individualismesamfunn der det gjelder å realisere seg selv. Hvem vil vel kaste bort livet sitt på bæsjebleier og ungeskrik når man kan reise til Bali? Og hvem orker nattevåk når man kan leve et uforpliktende singelliv og feste? Hvem vil våkne opp med den samme kjedelige partneren hver dag? Barn kan man alltids få senere. Det er nå vi lever, og vi må bli ferdig med alt før barnet blir født. Helst skal man ha etablert seg på forhånd. På toppen av kransekaka kommer selve kronen på verket – barna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer