Utstyr til mating

Utstyr til mating
Utstyr til mating Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra babyen er 6 måneder vil den bli introdusert for fast føde. Her får du noen tips til utstyr som kan brukes i matesituasjonen.

Smekke: Vi kan love deg dette - det blir masse søl! Aksepter det først som sist. Babyer og barn som skal lære å spise selv søler masse på bord, gulv og klær. Klær kan du unngå mye søl på ved å bruke en smekke. Det finnes mange typer smekker. Smekker i frotte, bomull, i myk plast, i bomull eller frotte med plastbakside og i hard plast med oppsamler. En smekke i hard plast og med oppsamler kan være nyttig til små barn som søler mye, for å unngå at maten sklir nedenfor smekken. Det finnes også hele plastforklær til barn, som også beskytter ermene på klær fra å bli tilsølet. Tilpass størrelsen på smikken til barnet Spisebestikk:Når du skal mate babyen, tenk over at skjea du bruker ikke har noen skarpe kanter som kan skade babyens munn. En skje i plast er relativt myk og egner seg bra. Den skal heller ikke være for stor, slik at babyen får kvelningsfornemmelse når skjea kommer i munnen. Det finnes mateskjeer med lange skaft som er praktiske å bruke i barnematglass.Når babyen selv skal begynne å spise, er det viktig at skaftet er godt å holde i. En plastskje med litt tykt skaft kan være lurt å bruke. Gaffel er aktuelt til litt større barn (1 år?) Pass på at gaffelen ikke har skarpe tenner som barnet kan skade seg på. Tallerken og skål:Barnetallerken og skåler i plast har den fordelen at de ikke knuses når barnet skyver dem på gulvet. Og det kommer barnet til å gjøre mange ganger! Fargerike og spennende motiver pleier å vekke begeistring hos barnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.