Utstyret barnet trenger i barnehagen - som ikke koster flesk

- Det er ikke nødvendig å blakke seg helt!

KLAR FOR BARNEHAGEN:Det er mye som må være på plass når barnet skal begynne i barnehagen, men med litt planlegging trenger det ikke å tømme lommeboka. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR BARNEHAGEN:Det er mye som må være på plass når barnet skal begynne i barnehagen, men med litt planlegging trenger det ikke å tømme lommeboka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart tid for barnehagestart og om du ikke har brukt opp alle feriepengene dine ennå, kan de fort få bein å gå på nå.

Det er nemlig ganske mye barn trenger når de skal begynne i barnehagen. 

Legger man sammen hvor mye penger man bruker på alt fra matbokser og drikkeflasker til utedresser og skiftetøy, kan det bli store summer. 

Dette trenger barnet av klær til barnehagestarten.

Kan bli en stor utgift

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, tror barnehagestarten kan oppleves som økonomisk belastende for mange foreldre.

– Det er lett å la seg rive med og det er fristende å kjøpe inn masse utstyr med en gang. Det er imidlertid bedre å kjøpe litt etter litt etter behov, sier hun. 

– Å ha fokus på behagelighet fremfor merker er også viktig. En del foreldre er nok opptatt av hvordan barna ser ut og at de går i de riktige merkene. Barn trenger ikke merkeklær, men behagelige klær som de kan bevege seg fritt i.

Mange velger merkeklær

En undersøkelse TNS Gallup gjennomførte på oppdrag fra Nordea i 2014 viste at 200 000 foreldre har kjøpt eksklusive merkeklær til barna sine. De oppga at de i snitt brukte 2800 kroner på denne typen klær til barna sine. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer