Konfirmasjonsantrekk:

Valgte festdrakt fremfor bunad - sparte 65.000 kroner

- En billig festdrakt kan være minst like fint som bunad, mener konfirmant Michelle og trebarnsmor Nina.

VAKRE FESTDRAKTER: Syfellesskapet Fæbrik lanserte i mars symønster på festdrakt og oppfordrer alle til å sy sin egen festdrakt av gjenbruksmaterialer. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VAKRE FESTDRAKTER: Syfellesskapet Fæbrik lanserte i mars symønster på festdrakt og oppfordrer alle til å sy sin egen festdrakt av gjenbruksmaterialer. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

En billig festdrakt kan være minst like bra som bunad, det mener i alle fall trebarnsmor Nina Lorentzen og datteren Michelle Angelica (15). Sistnevnte skal snart konfirmeres og ønsket seg egentlig bunad, slik «alle andre» har.

Men da tekstilene i bunaden hun hadde arvet fra oldemoren sin var for skjør til å kunne utvides, så det dårlig ut. I en stor familie med fire «mine og dine barn», var det nemlig ikke særlig rom i økonomien for å kjøpe bunad.

– Vi har snakket om å skaffe en nordlandsbunad, da min mor var fra Harstad og jeg fikk låne en nordlandsbunad til min egen konfirmasjon. Med søljer og bunad var verdien den gangen hele 70 000 kroner, og etter å ha regnet på det ville det bli like mye nå. Noe som er helt uaktuelt for min del, det er alt for mye penger, sier Nina.

– Blant min datters jevnaldrende virker det som om de fleste får bunader i konfirmasjonsgave. Det er utrolig synd at det skal koste så mye for noe det er mye press på at man må ha.

Fikk festdrakt av venninne

Nina og ektemannen John Martin vurderte derfor å kjøpe festdrakt, men før de rakk så langt tilbød Ninas gode venninne, og Michelles «reserve mormor», å kjøpe den for dem. Sammen med et par andre ga hun Michelle en komplett festdrakt i konfirmasjonsgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer