"Vannet gikk, så dro jeg i butikken..."

Publisert
Sist oppdatert

Knekk, der gikk vannet
Jeg våknet klokken 11.00 etter endelig å ha fått sove en hel natt i strekk. Lå og slappet av til ca 11.30 da jeg plutselig hørte en slags knekkelyd i magen. Tørte ikke å røre på meg først, men så kjente jeg at det rant der nede, og var pent nødt til å gå på toalettet. På veien rant det en slags væske ut av meg, og da skjønte jeg at vannet hadde gått.

Jeg vekte samboeren min, og han ble litt forfjamset. Det var 16 dager før termin, og ingen av oss var særlig forberedt på at babyen skulle komme nå.

Hadde mange ærend i butikken
Jeg gikk faktisk i butikken, for jeg måtte kjøpe babyting, stellesaker og sånt. Ville ha alt klart til vi kom hjem igjen, og jeg hadde ingen rier enda.
Ringte til sykehuset, og de sa at jeg skulle ta det med ro og så komme opp dit klokken 19.00, men jeg skulle bare ringe hvis det var noe.

Så kom riene
Klokken 13.00 begynte riene, og de kom med 5 minutters mellomrom fra begynnelsen. Jeg fikk litt panikk, for jeg trodde jeg skulle få litt mer tid mellom hver rie. Klokken 16.00 hadde jeg så vondt at vi tok taxi til sykehuset.

Jeg hadde 4 cm åpning da jeg ankom sykehuset, og ble hjulpet i dusjen av en hyggelig jordmor. Ble dusjet en stund, det varme vannet hjalp mye på smertene og jeg var ikke "klar" til å gå ut av dusjen enda..

Behagelig og bannefri fødsel med epidural
Så ble vi ført inn på fødestua, hvor jeg fikk både drypp og en annen slags væske ført inn i hånda gjennom en kanyle. Ca klokken 19.00 fikk jeg epidural, og fra da merket jeg absolutt ingenting. Jeg smilte og lo hele tiden, og samboeren min ble nesten litt oppgitt over at jeg ikke var "seriøs". Han måtte fortelle meg når riene kom, i og med at jeg ikke kjente noe da. Han tok kontrollen og var veldig aktivt med i fødselen. Jeg presset lydløst, og bannet ikke.

Lille Gabriel kom til verden klokken 23.12, fredag 12.12.03.
Dagen etter min bursdag:)

Gleder meg til neste gang
Etter denne opplevelsen har jeg ikke blitt skremt. Det var mindre vondt enn jeg hadde trodd, og gleder meg til neste svangerskap når det skjer. I mellomtiden skal vi kose oss med Gabriel;)

Mvh
"Shakira81" 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer