Vannjogging

Publisert
Sist oppdatert

En ypperlig metode for gravide med bekkenløsningsplager!Odd Magne Lundby er fysioterapeut. På dagtid jobber han på eget institutt og reiser litt rundt til pasienter hjemme. På kveldstid praktiserer han kurs i vannjogging 3 ganger i uken for gravide med bekkenløsningsplager.Denne metoden er relativt ukjent i Norge enda. Lundby er i Mjøsområdet kjent for å være en ildsjel på dette området.

Ill. Herbjørn Skogstad, Gjøvik

Snublet tilfeldig over metoden.- "Hvordan i all verden kom du over fenomenet "vannjogging?"- "Min interesse for metoden ble unnfanget ved at jeg ble "shanghaiet" med på et kurs på Idrettshøgskolen i Oslo. Det hadde meldt seg på en for lite til at kurset skulle kunne gjennomføres, og det kom klart fram fra kolleger at det var opp til meg om jeg ble med, og derved reddet situasjonen, eller ikke ble med, og derved skuffet de andre interesserte dypt og varig. Jeg valgte helterollen framfor Judastittelen!" forteller Lundby.

Han hadde før dette i flere år drevet svangerskapskurs på Gjøvik, basert på avslapnings- og pusteøvelser, men han så klart et behov for bevegelse til tross for de enkeltes vansker med tyngdekraften. Så fikk han altså dette vektløse alternativet rett i fanget.Trening uten smerter og plager- "Det sier seg selv at de "bekkenløse" er de som nyter best av metoden, da mange "vanlige" gravide fint kan ta turer ute i naturen under den største delen av svangerskapet, men også disse synes vannjogging er et fint alternativ. Det sier seg selv at selv en ”normal” graviditet medfører at man må avpasse farten etter forholdene noe, men ”bekkenløsning” gjør mange vanlige gjøremål til en pest og en plage. Ikke bare er det smertefullt, men mange ganger betyr det at disse aktivitetene må overtas av andre, noe som kan skape frustrasjon og skyldfølelse hos den rammede. " sier Lundby.Metoden kan også med fordel benyttes av andre grupper som er hemmet for vanlig fysisk trening; revmatikere, slitasjeleddgiktspasienter, overvektige og mennesker med idrettskader m.fl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.