Vanskelig å orientere seg i forhold til rettigheter og ytelser

gravid rettigheter
gravid rettigheter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boka "Barn Ventes - rettigheter for småbarnsforeldre", skrevet av Aslak Syse og Marianne Jenum Hotvedt, utkommer i disse dager. Regelverket er viktigere enn mange er klar over når man er gravid, og her kan du lese flere eksempler på hvordan mange misforstår eller overser viktige regler. Det er rettighetene i folketrygdloven som sikrer at man har inntekt når man er i foreldrepermisjon, mens det er reglene i arbeidsmiljøloven som sikrer at man har rett til fri for å gå til svangerskapskontroll, til å amme eller til å være hjemme med sykt barn. 

Det er vanskelig å orientere seg i forhold til rettigheter og ytelser. Reglene står i en rekke forskjellige lover, og mange regler kan være kompliserte å sette seg inn i. Selv om man forsøker å lese i lovene, vil man ofte være usikker på om man har forstått reglene riktig. Når det gjelder arbeidslivet så bør man i tillegg kjenne til hvilke rettigheter som gjelder etter tariffavtaler ol. Vi skjønner godt at mange blir overveldet av dette. Og så gjelder det helt egne regler for studenter som blir småbarnsforeldre, forteller Syse og Jenum Hotvedt; - "Det er slående hvor mange som ikke kjenner til rettighetene sine eller misforstår viktige regler, så det var åpenbart for oss at det er et stort informasjonsbehov."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer