Ventet barn - både mor og far havnet på sykehuset

Dan alvorlig skadet i motorsykkelulykke, og gravide Kelly med svangerskapsforgiftning og faretruende høyt blodtrykk.

UVENTET VENDING: Få uker før termin havnet begge de vordende foreldrene på sykehuset. Foto: Privat
UVENTET VENDING: Få uker før termin havnet begge de vordende foreldrene på sykehuset. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Kelly Borgersen ventet sitt første barn, ble omstendighetene mye mer dramatisk enn det hun hadde forestilt seg.

Det hele startet fem uker før termin, da hun satt hjemme og ventet på at ektemannen Dan skulle komme tilbake fra motorsykkelturen sin. 

Svarte ikke telefonen

– Det var den siste turen hans før motorsykkelen skulle legges ut for salg på Finn, forteller hun. – Vi skulle nemlig kjøpe stasjonsvogn i stedet, da det passer seg bedre med en baby i hus.

Når Dan uteblir forsøker Kelly å ringe ham, men han tar ikke telefonen. Etter mange forsøk får hun endelig svar.

– «Fikk du tatt noen fine bilder til salgsannonsen på Finn» spurte jeg. «Jeg er på sykehuset» svarte han hest og stotrende.

Omfattende skader

Det skulle vise seg at Dan hadde vært utsatt for en alvorlig trafikkulykke. En varebil hadde ikke overholdt vikeplikten i et kryss og Dan hadde kjørt rett inn i siden på bilen. Smellet var kraftig.

Forbipasserende trodde de var vitner til en dødsulykke da de så ham ligge bevisstløs på bakken.

Dans skader var omfattende; i tillegg til seks brukne ribben, knust albue, ødelagt kne og brukket brystbein, hadde han blant annet skadet leveren og fått indre blødninger.

LES OGSÅ: 20 utrolige fødselsbilder

Følte seg oppskaket

De neste to dagene reiste Kelly frem og tilbake til sykehuset. – Dan hadde store smerter og legene var usikre på hvor mye varige mén han ville få. Jeg følte meg ganske oppskaket av det hele og dro til legen for å be om sykemelding ut uken, forteller Kelly.

Undersøkelsen hos legen skulle imidlertid ikke gå helt slik hun hadde trodd. – Jeg fikk ikke besøkt Dan den dagen, forteller hun. – Jeg ble nemlig innlagt som pasient selv, med svangerskapsforgiftning!

– Blodtrykket måtte ned før jeg i det hele tatt fikk forlate min avdeling på sykehuset. Så der lå vi, jeg og Dan, rett bort i gangen fra hverandre uten mulighet for å ses, på et tidspunkt hvor vi kanskje trengte hverandre som mest.

LES OGSÅ: Nicolai (1) ble innlagt på intensiven, da startet mammas fødsel

SVÆRT HØYT BLODTRYKK: På sykehuset måtte Kelly ligge mest mulig i ro og fikk derfor ikke treffe ektemannen som bare lå noen rom lengre bort. Foto: Privat
SVÆRT HØYT BLODTRYKK: På sykehuset måtte Kelly ligge mest mulig i ro og fikk derfor ikke treffe ektemannen som bare lå noen rom lengre bort. Foto: Privat Vis mer

Fikk endelig treffes

De nærmeste dagene gjorde legene alt de kunne for å få blodtrykket hennes ned. Kelly måtte ligge helt i ro med lyset av og fikk ikke se på tv eller på mobilen.

– Jeg var veldig bekymret for fosteret, Dan og meg selv, men heldigvis viste alle målingene at den lille jenta i magen hadde det bra, forteller hun. 

Samtidig gjennomgikk ektemannen Dan flere operasjoner. Selv om han fortsatt hadde sterke smerter, ble han gradvis bra nok til å kunne dra hjem fra sykehuset. 

– Det var egentlig litt tidlig i forhold til ulykken han var utsatt for, men han fikk dra hjem med et løfte om at han skulle bo hos moren sin som skulle pleie ham, forteller Kelly.

– Han klarte så vidt å halte seg på besøk til meg før han reiste hjem og det var så deilig å se ham! Samtidig var det så fælt å se ham så skrøpelig og i så store smerter, legger hun til.

FØDT MED KEISERSNITT: Da Kellys blodtrykk fortsatt var veldig høyt, bestemte legene seg for at datteren burde ut så fort som mulig. Foto: Privat
FØDT MED KEISERSNITT: Da Kellys blodtrykk fortsatt var veldig høyt, bestemte legene seg for at datteren burde ut så fort som mulig. Foto: Privat Vis mer

Beina begynte å riste ukontrollert

Etter Dans besøk ser Kellys blodtrykk bedre ut og hun øyner håp om å få reise hjem fra sykehuset snart. Samme natt våkner hun imidlertid med sterk hodepine.

– Jeg kaller på pleieren som gir meg Paracet. En halvtime senere har hodepinen blitt verre. Jeg kaller på pleieren igjen og hun måler blodtrykket mitt som er normalt. Fem minutter senere kommer hun tilbake for å måle det igjen. 

– Da har det på få minutter steget voldsomt. Samtidig begynner beina mina å riste ukontrollert!

Kelly blir i all hast trillet inn på intensivavdelingen. Hun får beskjed om å ringe ektemannen, da det kan komme til å bli et hastekeisersnitt

Fikk være med på fødselen

Heldigvis går Kellys blodtrykk litt ned i løpet av natten, men det blir allikevel bestemt at hun skal ta keisersnitt neste dag. – Legene ville ha babyen ut så fort som mulig, først og fremst for min egen sikkerhet, forklarer hun.

– Dan kom seg til sykehuset i tide og vi blir begge trillet inn i operasjonsrommet. Jeg i sykesengen og han i rullestol etter. 

– En liten halvtime senere ble vi foreldre til en nydelig, velskapt liten jente på 2 345 gram. Da jeg fikk henne på brystet glemte jeg alt annet!

LES OGSÅ: Slik foregår en fødsel om barnet ligger i seteleie

LITEN MEN FRISK: De første dagene måtte lille Sienna tilbringe på prematuravdelingen. Foto: Privat
LITEN MEN FRISK: De første dagene måtte lille Sienna tilbringe på prematuravdelingen. Foto: Privat Vis mer

Måtte vente på å få se datteren

Etter fødselen blir Kelly trillet tilbake til intensivavdelingen, mens Dan og datteren Sienna dro til prematuravdelingen. 

– Jeg fikk bare se henne et kvarter den ettermiddagen og et kvarter til neste formiddag. Dan fikk også bare korte besøkt hos henne. Jeg syns det var utrolig tøft å ikke kunne være mer sammen med henne den første tiden, men jeg måtte forsøke å ikke tenke så mye på det.

– Hver gang jeg tenkte på det, begynte det nemlig å pipe i maskinen som målte blodtrykket mitt, forteller hun. 

– På kvelden ble jeg frisk nok til at jeg endelig kunne besøke Sienna. Hun var kledd i klær jeg aldri hadde sett før, klær de hadde liggende på prematuravdelingen. Pakking av fødebag hadde jeg ikke en gang begynt på, og selv om jeg hadde tatt med klær til henne ville de uansett vært for store.

LES OGSÅ: Anette og Liv-Tone fødte ekstremt premature tvillinger

TAKKER LEGENE: Dan sliter fortsatt med noen av skadene han fikk i ulykken, men han er på bedringens vei. Foto: Privat
TAKKER LEGENE: Dan sliter fortsatt med noen av skadene han fikk i ulykken, men han er på bedringens vei. Foto: Privat Vis mer

Takker legene

Etter fem dager på overvåkning kunne Kelly flytte inn på samme avdeling som Sienna og noen dager senere kunne de begge reise hjem til Dan. 

I ettertid er Kelly ekstra takknemlig for at hun bor i et land med gode sykehus, dyktige leger og pleiere. 

– Til sammen var vi innom syv ulike avdelinger på Ahus i løpet av en uke, og vi kunne ikke vært mer fornøyde og takknemlige. Nå er både jeg og den lille jenta helt friske. Mannen min vil aldri bli helt som før, særlig albuen har fått permanente skader, men han er på bedringens vei, avslutter hun. 

LES OGSÅ: Irene fødte på Riksvei 13

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer