Verktøy for snart skoleklare barn

Publisert
Sist oppdatert

Har du et barn som skal begynne på skolen i år? I løpet av et år skal ditt barn lære å skrive, knekke lesekoden og opparbeide tallforståelse. Her får du tips om bøker og verktøy til barn som stimulerer interessen for bokstaver og tall før skolestart. Det er lov å tyvstarte! 

 

Klassiske og moderne abc-bøker

                    

ABC boka mi: Boka har gjennomført bare store bokstaver. En bok man bør lese mange ganger for å opparbeide bokstavforståelse. Det kan være vanskelig for barn som nettopp har begynt å kjenne igjen bokstavform å også finne elementer i bildet med bokstavlyden. Ikke legg lista for høyt de første gangene boka blir lest. ABC boka mi ble gitt ut i 2000, og er fortsatt like aktuell bok for å lære bokstavene.
Les mer, bestillingsinfo m.m.

Telle boka mi: Flotte illustrasjoner! Her må barnet telle antall figurer. For de minste barna holder det lenge å lære å telle til 10, mens de skoleklare 6-åringene gjerne må øve på å telle helt opp til 20. Boka ble utgitt i 2002 og er fortsatt like aktuell. Les mer, bestillingsinfo m.m.

Jeg vil vite - bokstaver: Ny bok fra Schibsted til bruk i jakten på bokstavforståelse! Her får barna lære mer om bokstavene. Barn møter symboler overalt i hverdagen. Her får de hjelp med å sette bokstavene i sammenheng med ord og ting som de kjenner. Barnas leselyst og språkforståelse blir stimulert med morsomme oppgaver og kuriosa som at i Japan leser de baklengs! Bøkene passer for førskole- og småskolebarn, og er fine som utgangspunkt til samtale mellom barn og voksne. Les mer, bestillingsinfo m.m.

 

Aktivitetsbøker

Det finnes svært mange aktivitetsbøker med formål å la barnet øve på bokstaver eller tall. Det som kan være utfordrende er å finne ut hvilken bok som passer best til ditt barns evner og ferdigheter. En aktivitetsbok med for vanskelig innhold vil i verste fall demotivere barnet.

 

Lek og lær hobbybok: Denne aktivitetsboken fra Egmont gir mange timer med oppgaver. Barna får øve på grunnleggende skriveferdigheter, tallkunnskap, begreper og ordforråd. Blant lære-emnene som berøres i denne boka er: Tall, bokstaver, matematiske grunnferdigheter som stor og liten, motsetninger, mengder, prikk til prikk, rimord og måling. Pluss for varierte oppgaver!

Les mer, bestillingsinfo m.m.

Lær deg alfabetet: Gullstjerneserien fra Egmont har mange bøker i denne serien. Her kan du lære om tall, regning, bokstaver, lese og skrive. Lær deg alfabetet er et bokstavklistremerke for hver bokstav, og et billedklistermerke for hver side.  I denne boken skal barnet lære formen og lyden av de forskjellige bokstavene. Barnet skal lære både store og små bokstaver. Det er nesten utrolig hvordan gullklistremerkene bidrar til å motivere barnet. For hver side barnet fullfører i boken får barnet en gullstjerne.
Les mer, bestillingsinfo m.m.

Allerede lesekyndig?

Har poden allerede knekket lesekoden? Det finnes mange bøker spesielt tilpasset for barn som nylig har begynt å lese. Bøkene har store bokstaver og lite tekst på hver side.

Verktøy for snart skoleklare barn
Verktøy for snart skoleklare barn

                  

For de som har lært de store bokstavene og kan lese litt, men som ennå ikke er fortrolig med de små bokstavene. Se flere bøker fra Leseløve, min første leseløve

Verktøy for snart skoleklare barn
Verktøy for snart skoleklare barn
Verktøy for snart skoleklare barn

                    

Solgata er også lettlestbøker på det aller enkleste nivået – med lite skrift, store bokstaver og fargerike illustrasjoner på hver side. De valgte temaene i bøkene synes vi fenger spesielt godt ferske skolebarn. Dette kjenner de seg igjen i! Se flere bøker fra Solgata serien.

Annet

Kommunikasjon og kunnskap handler om mer enn å skrive og lese. Matematikkforståelse handler om mer enn å kunne tall. Vi viser her noen alternative produkter.

Fortellerkort:
Fortellerkort er en samling fantasifulle billedkort som hjelper deg og barna å lage egne fortellinger. Her får barn og voksne morsomme utfordringer. Konseptet er enkelt - velg kort og fortell. Å lage en historie krever muntlig fremleggingsevne, fantasi og et visst ordforråd. Å stå foran et "publikum" og fortelle en historie krever også mot, og er uten tvil noe man kan ha nytte av å trene på fra liten. Bygger barnets selvtillit!

Kortene setter rammer for og inspirerer fantasien, samtidig som barna lærer at en historie har noen elementer som må være med. En superhelt tar fortellingen opp i høyden, noe smått tar oss med inn i det mikroskopiske, og et heksebrygg kan bringe oss inn i det fantastiske... Les mer, bestillingsinfo m.m.

Ville husdyr:
"Ville husdyr" er en solid boks med 61 faktakort med bilder av dyr som du møter i boka, med en faktatekst bak på hvert kort. I denne serien kan du lese om våre vanligste fugler, om insekter og andre småkryp, om noen vanlige pattedyr og om frosker og padder.

Kortene kan brukes på mange vis. De kan lese en og en som en bok, eller man kan legge kortene utover bordet med bildet opp. Man kan spørre barna om de finner navngitte dyr, eller man kan ta ett og ett opp og spørre om noen av barna vet navnet på dyret. Kortene kan også brukes til lesetrening for barna som allerede har knekket lesekoden. Det finnes sikkert også mange andre muligheter for bruk.

Her får barnet mulighet til å lære om dyr og natur - emner som garantert dukker opp igjen i naturfag på skolen.
Les mer, bestillingsinfo m.m.

Til foreldrene

Har du en kommende førsteklassing i huset? Her er alt du trenger å vite om skolestart og første klasse, bl.a. hva som foregår på førskoledagen og i klasserommet, hva du kan forvente av læreren, hva skolen forventer av deg, og hvordan du kan hjelpe med leksene. Her tas det opp mange viktige temaer som vi tror foreldre er opptatt av og problemstillinger som de vil kjenne seg igjen i. Lettlest bok med språk som henvender seg til foreldre (ikke pedagoger).
Les mer, bestillingsinfo m.m.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer