Babymoon:

Vet du hva det er?

Nok en feiring vi har hentet fra USA!

FERIE FØR FØDSEL: Mange velger å ta en babymoon sammen med partneren sin før barnet kommer. Foto: Scanpix
FERIE FØR FØDSEL: Mange velger å ta en babymoon sammen med partneren sin før barnet kommer. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Vi har hentet inn mange morsomme tradisjoner fra USA. På høsten kler vi oss ut, skremmer kjente og ukjente og går fra dør til dør og ber om godteri i ekte Halloween-ånd.

Like etter feires Thanksgiving i USA - en tradisjon som ikke er like stor her til lands, men vi har begynt å se flere og flere bilder av festdekte bord og kalkuner på Instagram de siste årene.

Det som derimot har blitt svært så vanlig, er babyshower. En fest hvor den vordende moren blir overrasket av venner og familie med fest og gaver til den lille. Men dette er faktisk ikke den eneste «shower-feiringen» som finnes.

Hørt om bridal shower og babymoon?

Når vi forlover oss er det vanlig å ha utdrikningslag, men visste du at dette også er noe som heter bridal shower? Begge deler skjer på samme tid og begge tilstelninger er for bruden, men ifølge The Wedding Notebook er det to forskjellige ting.

BRIDAL SHOWER: En litt mer neddempet variant av et utdrikningslag. Foto: Scanpix
BRIDAL SHOWER: En litt mer neddempet variant av et utdrikningslag. Foto: Scanpix Vis mer

«Under utdrikningslaget skal du slå ut håret og glemme alt av bryllupsplanlegging og bare ha det gøy med venninnene dine. Bridal shower er en forlovelsesfest som kun er for jentene. Et supert alternativ hvis det å feste ikke er din greie.»

Etter at man har feirer både utdrikningslag og bridal shower, er det giftermålet som står for tur og etter det er det vanlig at de nygifte drar på bryllupsreise. I USA er det kjent som honeymoon.

NYGIFT: Etter bryllupet pleier paret ofte å dra på bryllupsreise - på engelsk kjent som honeymoon. Foto: Scanix
NYGIFT: Etter bryllupet pleier paret ofte å dra på bryllupsreise - på engelsk kjent som honeymoon. Foto: Scanix Vis mer

Akkurat det å dra på bryllupsreise er like vanlig i USA som det er i Norge. Men visste du at amerikanerne også har en tradisjon ved navn babymoon?

Ifølge ordboknettsiden Merriam-Webster er babymoon «en tur eller ferie paret tar før deres nye barn blir født.»

Selve ordet er kanskje ikke mye brukt her til lands, men det er nok mange vordende foreldre som kunne tenkt seg det. KK-blogger Tine Monsen er en av dem.

KK-BLOGGER: Tine Monsen. Foto: Tinemonsen.no
KK-BLOGGER: Tine Monsen. Foto: Tinemonsen.no Vis mer

«Det er ikke alle amerikanske tradisjoner som er verdt å følge, men babymoon adopterer jeg lett», skriver hun på bloggen sin.

«Tiden går så fort disse siste månedene, så vi benytter oss av sjansen til å dra bort sammen nå, før mai og juni kommer med full timeplan», skriver Tine.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer