– Vi er utrolig stolte over jenta vår

Stine-Mari og Knut Robin gjør alt de kan for at CP-rammede Tomine (3) skal få et så normalt liv som mulig.

EKSTRA UTFORDRINGER: - Selvfølgelig håper man jo på å få friske barn, men jeg kunne aldri i verden byttet bort slik jeg har det i dag, sier Stine-Mari. Foto: Privat
EKSTRA UTFORDRINGER: - Selvfølgelig håper man jo på å få friske barn, men jeg kunne aldri i verden byttet bort slik jeg har det i dag, sier Stine-Mari. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg er utrolig stolt og føler meg heldig som får være mammaen til Tomine, selv om det byr på flere utfordringer i hverdagen enn hvis vi hadde hatt et friskt barn, sier Stine-Mari Bondal (24). 

Hjerneskade under fødsel

I følge Fhi.no er Cerebral Parese (CP) en samlebetegnelse for tilstander kjennetegnet ved en forstyrrelse i bevegelse og motorisk funksjon. Tilstanden er forårsaket av en skade i den umodne hjernen før barnet fyller to år.

I Tomines tilfelle ble det like etter fødsel oppdaget at hun hadde fått en hjerneskade på grunn av oksygenmangel rett før eller under fødselen.

– Jeg var redd. Men jeg husker at jeg tenkte «så lenge jeg ikke mister henne og må dra hjem uten baby, så skal jeg takle å ha et funksjonshemmet barn!». Selvfølgelig håper man jo på å få friske barn, men jeg kunne aldri i verden byttet bort slik jeg har det i dag, sier Stine-Mari.

LES OGSÅ: - Møt sommerfugljenta Annika!

Hele kroppen rammet

CP varierer fra milde tilfeller til svært alvorlig funksjonshemming. Tomine har CP, spastisk quadriplegi grad 5, noe som betyr at hele kroppen er rammet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer