Prematurbarn:

- Vi fikk beskjeden «dere kan like godt begynne å tenke på neste svangerskap»

Legene hadde gitt ham opp, men lille Even ville det annerledes.

FØDT FOR TIDLIG: Lille Even ble født i uke 28. – Både vi og legene var klar over at han hadde dårlige odds. FOTO: Privat
FØDT FOR TIDLIG: Lille Even ble født i uke 28. – Både vi og legene var klar over at han hadde dårlige odds. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg visste ikke at det kunne være en så sterk livsvilje i en ufødt kropp, sier mamma Ellinor Herneshagen (27) – og ser bort på den lille gutten sin.

Hjemme på Granli i Kongsvinger babler Even i vei, der han ligger på kjøkkengulvet. Even er ti måneder og lager herlige babylyder, slik alle på hans alder gjør. Men at Even i det hele tatt lever – og har alle forutsetninger for å kunne snakke når han blir stor nok – har langt ifra vært en selvfølge.

– Vi jenter tror at kvalme og migrene er det verste med å gå gravid. Det var det også jeg erfarte under svangerskapet med den eldste sønnen vår, men opplevelsen min med Even gjør at ingen skal ta livet i magen for gitt før fødselen er over.

– Dette ser dårligere ut enn jeg hadde fryktet

Ellinor sitter i sofaen ved siden av samboer Erik Vang Brakalsvålet (27). De ble kjærester midt i tenårene. Hun var den søteste med de flotteste øynene, han den kjekkeste med det lune smilet. Det ble ekte kjærlighet også videre inn i voksenlivet.

– Vi har vært sammen i 11 år, kommer det klart og tydelig fra sykepleieren mens elektrikeren nikker. Paret sikret seg utdannelse og nybygd enebolig før Embre (3) så dagens lys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.