Fattigdom i Norge

- Vi fikk melding fra 100 familier som ville lånet huset

Da Eva Eline og ektemannen ut huset til låns på finn.no, fikk de sjokk over hvor stor etterspørselen var.

LÅNER BORT HUSET GRATIS: Da familien fikk høre at mange barnefamilier ikke har råd til ferie i år, bestemte de seg for å ta grep. FOTO: Privat
LÅNER BORT HUSET GRATIS: Da familien fikk høre at mange barnefamilier ikke har råd til ferie i år, bestemte de seg for å ta grep. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Vi ønsker å hjelpe andre og gjøre noe som virkelig kan utgjøre en forskjell, sier Eva Eline Tandstad.

Sammen med ektemannen Morten og barna Julie (14), Sverre (7) og Henrik (22), har hun tatt et noe uvanlig valg; i sommer vil de nemlig låne bort hjemmet sitt til en fremmed barnefamilie som er i en vanskelig livssituasjon.

Eva Eline forteller at idéen kom da hun så en spleisaksjon for en familie som hadde det veldig vanskelig økonomisk. Samtidig leste hun om den enorme pågangen norske hjelpeorganisasjoner har hatt den siste tiden, fra mennesker som sliter økonomisk i kjølvannet av koronapandemien.

– Selv har vi begge samfunnskritiske jobber og har aldri vært redde for å havne i en slik situasjon. Vi hadde derfor lyst til å hjelpe andre, men med en spleis vet du jo aldri helt hva pengene går til. Vi bestemte oss i stedet for å låne bort huset i tre uker mens vi er på ferie, sier hun.

Overveldet av den enorme interessen

Familien bor i den naturskjønne kommunen Sykkylven på Sunnmøre, en times kjøretur fra Ålesund. Her har de en godt utstyrt bolig med alt barnefamilier kan drømme om, som sandkasse, trampoline, huskestativ og jacuzzi, samt en fantastisk fjordutsikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer