Barn med briller

– Vi hadde ingen anelse om at jentene så dårlig

Tvillingene Tilja og Tiril var bare ni måneder gamle da de fikk sitt første brillepar.

FØRSTE DAG MED BRILLER: Den første tiden var det en stor utfordring å få jentene til å ha på seg brillene i mer enn noen sekunder av gangen. FOTO: Privat
FØRSTE DAG MED BRILLER: Den første tiden var det en stor utfordring å få jentene til å ha på seg brillene i mer enn noen sekunder av gangen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– De første to ukene var mildt sagt som ei treningsøkt. Vi sprang mellom jentene, fant igjen brillene som ble revet av og slengt rundt omkring, pusset dem og satte dem på igjen utallige ganger, ler firebarnsmor Mette Angvik.

Den noe hektiske situasjonen som hun beskriver oppstod da tvillingdøtrene Tilja og Tiril skulle venne seg til å bruke briller.

Jentene, som nå er snart ett år, var nemlig bare ni måneder gamle da de fikk sine første brillepar.

Ville bare rive av seg brillene

Den største utfordringen har ifølge Mette vært å få jentene til å ha på seg brillene i mer enn noen få sekunder av gangen.

Fordi det ikke finnes briller beregnet på så små barnehoder, ble det i starten satt på ekstra «plastikkarmer» på brillestengene. Disse skulle få brillene til å sitte godt bak ørene, men jentene klarte å dra dem av og putte dem i munnen.

De har derfor nå i stedet fått justerbare brillesnorer som festes i endene av brillestengene, slik at de kan strammes bak hodet.

– Disse snorene er til både hjelp og besvær. Brillene sitter fint, men jentene river gjerne i hverandres snorer, noe som gjør at brillene sitter stramt og blir ubehagelig å ha på. Tilja fikk også litt merker av brillene sine, så vi dro tilbake til optikeren for å bytte innfatninger til noen som passet henne bedre, forteller Mette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer