Flytte til utlandet

- Vi har blitt en ny familie av å bo på Malta og vi elsker å være sammen

Småbarnsmamma Christel så seg lei på kalde norske vintre - flyttet med familien til Malta.

FLYTTET MED FAMILIEN TIL MALTA: Da Christel måtte bytte yrke, valgte småbarnsfamilien å prøve lykken i utlandet. FOTO: Privat
FLYTTET MED FAMILIEN TIL MALTA: Da Christel måtte bytte yrke, valgte småbarnsfamilien å prøve lykken i utlandet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Mange foreldre har en drøm om å kunne bo i varmere strøk, gjerne for en kortere periode mens barna er små.

Christel Vråberg Thunestvedt (30) og Sindre Thunestvedt (28) tok steget og bosatte seg på Malta. Her ble barnas parkdresser og våte vintersko byttet ut med t-skjorter og solkrem.

Kjente ikke til Malta fra før

Planen om å flytte til utlandet oppstod i fjor sommer da Christel plutselig befant seg i en situasjon hvor hun måtte skifte yrke. Etter å ha jobbet ti år som frisør hadde hun nemlig utviklet allergi mot kjemikaliene som ble brukt i salongen.

Paret hadde lenge lekt med tanken om å flytte til Spania, men det var vanskelig å finne jobber som passet dem der.

– Fordi vi har barn hadde vi selvsagt noen betenkeligheter med å flytte. Det hele var veldig nytt for oss og jeg kunne ikke finne noe relevant informasjon på nett fra andre som hadde gjort lignende. Det som bekymret meg mest var ungene, hvordan de kom til å takle et helt nytt språk, ny barnehage, nye voksne og være borte fra familie og venner, forteller Christel.

– Da kom Sindre over en jobb på Malta som han var interessert i å søke på. Vi måtte google dette landet som vi aldri hadde hørt om, men vi syntes det så spennende ut og bestemte oss for å ta sjansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.