Alvorlig syke barn:

- Vi har levd i en boble siden 2012

Bettina (30) har tre barn med en alvorlig lungesykdom. Ingen leger har hittil klart å finne en diagnose.

TRE LUNGESYKE BARN: Bettina er mamma til Heli, Ailo (i midten) og Max. Mest sannsynlig har en genfeil ført til at alle tre har den samme lungesykdommen. FOTO: Ida Bergersen
TRE LUNGESYKE BARN: Bettina er mamma til Heli, Ailo (i midten) og Max. Mest sannsynlig har en genfeil ført til at alle tre har den samme lungesykdommen. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Bettina Lindgren (30) er trebarnsmor, men hennes situasjon er ganske fjern for de fleste. De tre barna hennes er nemlig rammet av den samme, ukjente lungesykdommen. De to yngste barna har vært inn og ut av sykehuset siden de ble født, mens det tok flere år før de merket at eldstemann også hadde de samme, karakteristiske symptomene.

– Alle tre kom som perler på en snor, i 2011, 2012 og 2013. Da de to eldste, Ailo (7) og Max (6), var født, bestemte vi oss for at vi ikke skulle få flere barn. Men hun der var så sta, så da ble det tre, sier Bettina, og nikker bort mot datteren Heli (4,5), som ligger i sykehussengen og ser på barne-tv.

– Hun er en liten solstråle!

Familien har reist fra Stavanger til Rikshospitalet, for at spesialister skal undersøke søskentrioen. Både Ailo og Heli ble lagt i narkose denne dagen, for å gjennomføre bronkoskopi. Legene ville undersøke lungenes tilstand.

Ailo ligger i sykehussengen ved siden av lillesøsteren sin, med Rikshospitalets gjenkjennelige Rasmus-bamse godt plassert i armkroken. Til og med Rasmus hadde fått veneflon på armen denne dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer