Spontanabort

- Vi har nå blitt kjent med den vonde delen av det å prøve å få barn

Marta Alise og Audun hadde barnerommet klart og gledet seg ekstremt mye til å bli foreldre. Så skjedde det som ikke skulle skje.

SPONTANABORT: Marta Alise og Auduns babylykke snudde brått. Foto: Privat
SPONTANABORT: Marta Alise og Auduns babylykke snudde brått. Foto: Privat Vis mer
Publisert

På Instagram-profilen til Marta Alise Johansen (30) står det «Jeg skal bli mamma». Innleggene fra de siste ukene viser positiv graviditetstest, store smil, lykkerus og så smått en voksende mage. Men innholdet i de ferskeste postene, er preget av sorg, og en drøm som ble knust.

I seks år har Marta Alise gått uten prevensjon. Hun og forloveden, Audun Garthe, har ikke prøvd aktivt å få barn disse årene, da de har fulgt med i kalenderen og unngått eggløsning, men det er jo mange som blir gravide likevel. Derfor begynte de å stusse over hvorfor det hadde «gått bra» i alle disse årene, da de følte at det var på tide med familieforøkelse.

Paret valgte å ta en sjekk ved en fertilitetsklinikk, og svaret de fikk var ikke som ønsket: De ville sannsynligvis ikke klare å bli gravide på egen hånd. Likevel, tross dårlige odds, ble Marta Alise gravid to uker senere ved første eggløsning.

Marta Alise og Audun var overlykkelige over at de ble gravide så raskt, før de i det hele tatt var i gang med fertilitetsbehandling. De kjøpte inn babyklær, og planla fremtiden som mor og far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer