Barn og gaming

– Vi har spilt med henne fra hun var tre år

Flere foreldre burde engasjere seg i barnas gaming, mener Silje som gjerne gamer flere ganger i uka med datteren Ane (8).

KOSER SEG MED GAMING: Ane elsker stundene når mamma Silje har tid til å spille PlayStation sammen med henne. FOTO: Privat
KOSER SEG MED GAMING: Ane elsker stundene når mamma Silje har tid til å spille PlayStation sammen med henne. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Silje Eckermann Rostvåg (38) og datteren Ane (8) har en stor felles interesse som nok ikke er kjempevanlig i mange mor-datter-forhold; de elsker nemlig begge å game.

I perioder kan de flere ganger i uka samle seg i stua, enten foran PC-en eller PlayStation, og spille spill som «Minecraft» og «It takes two».

Silje mener gamingen betyr mye for samholdet dem imellom.

– Vi får en veldig god bonding når vi spiller sammen og jeg merker hvor mye selvtilliten hennes vokser når hun mestrer nye ting som hun tidligere ikke har klart. Vi gjør jo selvsagt andre ting sammen også, men dette er enda en arena hvor vi kan få kontakt. Hun føler seg prioritert og sett.

– Og så gjør vi noe som vi begge faktisk synes er gøy. Det er jo ikke alle aktiviteter jeg synes er like morsomme å gjøre, som å sitte på gulvet og leke med dukker, men som jeg gjør fordi jeg vil glede henne. Jeg tror hun merker den ekte gleden jeg får av gamingen.

Hele familien gamer

Silje er sykepleier og forfatter og har gamet fra hun selv var barn. Pappa Erling jobber som administrerende direktør i selskapet Good Game, og holder i tillegg foredrag om gaming.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.