Eldre mamma

- Vi kommer til å ha barn boende her til vi er over 60 år

Mens barna til vennene deres har begynt å flytte ut, har Tone (52) og Harald (55) fortsatt ett barn i barneskolealder.

FIKK TO BARN ETTER FYLTE 35 ÅR: – Vi er de eneste i omgangskretsen vår som har et så ungt barn, sier Tone. Her sammen med sønnene Nikolai (9) og Fabian (17), og ektemannen Harald. FOTO: Privat
FIKK TO BARN ETTER FYLTE 35 ÅR: – Vi er de eneste i omgangskretsen vår som har et så ungt barn, sier Tone. Her sammen med sønnene Nikolai (9) og Fabian (17), og ektemannen Harald. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Selv om jeg vet at jeg er den absolutt eldste mammaen på trinnet, føler jeg meg så utrolig heldig og takknemlig over å ha fått barn i voksen alder, sier Tone Fiskaa Lenschow (52).

Dagen før hun fylte 42 år fikk Tone sitt livs største overraskelse; hun var gravid igjen!

– Jeg hadde egentlig ikke hatt noen særlige graviditetssymptomer, annet enn at jeg var veldig trøtt. Men fordi jeg ikke fikk mensen, bestemte jeg meg for å ta en graviditetstest. Da den viste seg å være positiv, var min første reaksjon å reise til apoteket for å kjøpe en ny test. Jeg tok hele tre tester den første dagen, jeg kunne ikke tro at det stemte!

Fra før av hadde hun og ektemannen Harald (55) sønnen Fabian (17), som hun fikk da hun var 35 år gammel. Etter syv år uten at det hadde skjedd noe mer på graviditetsfronten, hadde de innstilt seg på at de kom til å være en familie med ett barn.

– Fabian hadde veldig lyst på søsken, men da det ikke skjedde noe snakket vi om at det var fint det også. Alle familier er forskjellige og ikke alle har søsken. At det plutselig ble en til, var derfor en fin overraskelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer