Reise med barn:

- Vi liker å ha friheten til å ta ting på sparket

I fjor sommer gjorde Marianne og Geir det mange barneforeldre drømmer om, men som kanskje mange vegrer seg for; de reiste på interrail med barna.

REISE MED BARN: Interrail øker i popularitet - også blant barnefamilier. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
REISE MED BARN: Interrail øker i popularitet - også blant barnefamilier. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er veldig glade i å reise og har reist mye fra barna var små, men denne gangen ville vi prøve noe nytt. Vi tenkte at tog måtte være helt supert fordi vi kan hoppe av og på der vi vil, og at barna ikke trenger å sitte stille hele tiden, sier Marianne Lønning Formodalen (37).

I fjor sommer gjorde hun og ektemannen Geir (35) det mange barneforeldre drømmer om, men som kanskje mange vegrer seg for; de reiste på interrail med barna.

Tobias (9), Tuva (7) og Tiril (4) er godt reisevante og har fra før fått oppleve både Asia og Australia, noe mamma Marianne skriver om i bloggen Eventyrbarna.

Vanligvis liker familien å planlegge reisene sine godt, men denne gangen ble turen tatt litt på sparket. Interrail-billettene ble innkjøpt i slutten av mai og allerede i juli satt familien på toget fra Oslo med retning Sverige. På en måned var de innom Tyskland, Østerrike, Italia og Frankrike.

– Vi hadde en cirka plan om hvilke steder vi ville besøke, men la opp til å kunne ta ting underveis, forteller Marianne.

– Det er så deilig å kunne sitte på toget og finne ut at vi snart vil ta et stopp. Eller dersom vi leser oss fram til et koselig lite sted vi vil besøke, så kan vi bare gå av på neste stasjon og hoppe på toget seinere igjen. Det er jo litt av cluet med interrail syns vi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer