Jørgine Vasstrand

- Vi sparker dem ut og låser døra

Influenseren åpner opp om barneoppdragelsen.

JØRGINE VASSTRAND: Funkygine er mamma til barn mellom ett og fjorten år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
JØRGINE VASSTRAND: Funkygine er mamma til barn mellom ett og fjorten år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

- Vi tvinger på dem en bobledress, sparker dem ut og låser døra, sier Jørgine Vasstrand, også kjent som Funkygine, til TV2.

Firebarnsmoren, som er aktuell med en aktivitetshåndbok for familien, snakker om en taktikk fra barneoppdragelsen som blir brukt på de yngste barna, og forklarer at «utkastingen» ofte skjer når det er amper stemning innendørs.

– Da er vår løsning å sparke dem ut døra. Men det er jo ikke utestengelse på ubestemt tid, og de står ikke og hamrer på døra for å få komme inn igjen. Men de er vant til at vi sier at de må gå ut selv om de ikke alltid har lyst selv, utdyper hun til TV-kanalen.

KK har forsøkt å få kontakt med Vasstrand, foreløpig uten hell.

- Annerledes barndom

34-åringen har tidligere uttalt at hun selv har hatt en annerledes barndom.

Hun har bodd mange steder, byttet land og hengt på med mange av «mammas påfunn». Men underveis i dette «lett kaotiske livet», understreker Vasstrand at hun aldri har følt seg utrygg, vært redd eller blitt utsatt for trusler eller farer.

- Jeg har fått leve, utforske og gjøre mine egne erfaringer i full visshet om at mamma alltid vil stå et skritt bak meg, at verden var et trygt sted og livet lå foran meg med muligheter og utfordringer, skrev hun på Instagram i oktober.

- En trygghet

Jørgines mor, Trude Vasstrand (59) har tidligere sagt til KK at hun kjenner seg igjen det datteren skriver.

- Jeg har reist og styret, og dratt med meg ungene på alt mulig, men jeg har alltid tenkt at for barna mine så er hjemme der jeg er, sa hun den gangen.

Til tross for at deres hjem kanskje ikke har vært like stabilt som andre, er Trude glad for å høre at hun likevel har klart å sørge for en trygghet.

- Jeg har alltid vært til stede og alltid prøvd å formidle at uansett hva de gjør eller hva som skjer, så er jeg på deres side. Har de gjort dumme valg, er lei seg eller angrer seg, så er jeg der uansett - spiller ingen rolle hva de gjør. Det vet de ennå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer