Energidrikk

Victoria (13) kollapset etter skoletid - hadde drukket energidrikk

Nå vil moren advare andre foreldre.

ADVARER ANDRE FORELDRE: Snakk med barna deres, energidrikk er ikke for barn, er Petra Sundbergs klare oppfordring. Foto: Privat
ADVARER ANDRE FORELDRE: Snakk med barna deres, energidrikk er ikke for barn, er Petra Sundbergs klare oppfordring. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Snakk med barna deres og andre dere kjenner om farene ved energidrikk. Dette er ikke noe for barn!

Det er den klare oppfordringen fra Petra Sundberg som denne uken opplevde alle foreldres store skrekk, da datteren Victoria (13) plutselig kollapset hjemme etter skoletid.

Sundberg forteller at hun først merket at noe var galt da datteren begynte å klage over at hun hadde smerter og ubehag i hjerteregionen.

– Først var hun veldig pigg, men så ble hun mer og mer dårlig. Hun hadde hjerteklapp, begynte å skjelve, ble trøtt, fikk vondt i hodet og fikk problemer med å puste. Jeg ble veldig redd, fordi hun var så blek og svak. Jeg kjørte henne derfor raskt til sykehuset, forteller den svenske moren til KK.no.

Datteren ble innlagt på hjertemedisinskavdeling for overvåkning av hjertet. Der kom det frem at årsaken til Victorias hjerteproblemer var at hun på kort tid hadde konsumert hele to liter energidrikk!

Sundberg går nå ut og oppfordrer andre foreldre til å snakke med barna sine om hvor farlig dette kan være.

– Jeg vil at vi prater og informerer barna våre om farene. Nå drakk hun jo veldig mye, men hjerteklapp og andre påvirkninger på kroppen kan skje selv ved mye mindre inntak enn dette, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer