Victoria veide bare 950 gram

Ellen Østby har tre svangerskap bak seg som alle måtte avsluttes før uke 30. – Jeg tror det følger meg på et eller annet nivå fortsatt.

Victoria var ikke stor da hun ble født. – Jeg orket nesten ikke bade henne, husker Ellen.  Foto: privat
Victoria var ikke stor da hun ble født. – Jeg orket nesten ikke bade henne, husker Ellen. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ellen Østby har alvorlig svangerskapsforgiftning og er 27 uker på vei med ei lita jente. Ellen er redd og engstelig. Hun og legene håper at jenta i magen kan være der litt til. Når det er snakk om fødsel så tidlig i svangerskapet teller timer og dager. Barnet i magen er ikke klart for å møte verden. Men Ellen er dårlig. Hun får sprøyte for at lungene til jenta skal modnes. De kan ikke vente mer. 

Veide 950 gram

Den lille jenta, som får navnet Victoria, er 950 gram da hun ser dagens lys for første gang. Hun ligger tildekket av slanger som overvåker henne. Situasjonen er skremmende, men Victoria er den vakreste lille babyen Ellen har sett. Det er så stille på rommet som er Victorias første hjem, men likevel så mange lyder. En respirator hjelper henne med å puste. Hun går ned i vekt. 850 gram veier hun. 

- Hun er så liten. Jeg orker nesten ikke å bade henne, sier Ellen.

LES OGSÅ: Vanjas «luftsmerter» var noe helt annet...

Ble forberedt på det verste

- Den lille jenta overlever kanskje ikke, forklarer legene. Hun får alle beskjedene foreldre til for tidlig fødte får. Faren for hjerneslag. Fare for senskader. Faren for at barnet ikke overlever. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer