Sandra Lyng

- Viktig å lære barna om respekt for andres kropper

Artist Sandra Lyng med fint budskap om barneoppdragelse.

SANDRA LYNG: Den folkekjære artisten har gjort suksess med barnebokserien om enhjørningen Corny. Bak den fargerike historien ligger det flere alvorlige temaer. FOTO: Truls Qvale
SANDRA LYNG: Den folkekjære artisten har gjort suksess med barnebokserien om enhjørningen Corny. Bak den fargerike historien ligger det flere alvorlige temaer. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er artist og ettbarnsmor Sandra Lyng (33) aktuell med femte og sjette bok i serien om enhjørningen Corny, og det ligger ikke bare lek og moro bak den fiktive karakteren - som skifter farge etter sinnsstemningen, og aldri er redd for å snakke om følelser.

For Sandra har det vært en fanesak at Corny-bøkene skal trigge foreldre og barn til å snakke om følelser, både rundt egen person, men også oppdragelse.

Bøkene tar opp temaer som mobbing, mestring og konflikter mellom barn og med foreldre.

- Hvorfor har dette vært så viktig for deg å få frem i bøkene?

- Jeg tror nok at hvis jeg hadde visst mer om følelser og hvordan takle dem, er det ikke sikkert jeg ville slitt såpass mye som ungdom - og som voksen, sier Sandra ærlig til KK.

Underveis i arbeidet med bøkene har hun vært i dialog med flere barnepsykologer, og har også brukt erfaringene og veiledningen hun har tatt til seg fra sin egen psykolog, familieterapeut Hedvig Montgomery, som hun har hatt som samtalepartner siden hun var 16 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer