Vil de nye ammerådene redusere ammepress?

- Tvilsomt, mener blogger Kristine Storli Henningsen.

Å AMME ELLER IKKE AMME: I de nye retningslinjene fra Helsedirektoratet presiseres det at man kan begynne å innføre fast føde når barnet er fire måneder gammelt. Foto: NTB Scanpix
Å AMME ELLER IKKE AMME: I de nye retningslinjene fra Helsedirektoratet presiseres det at man kan begynne å innføre fast føde når barnet er fire måneder gammelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor lenge man bør amme er et stadig tilbakevendende diskusjonstema blant nybakte mødre. Kvinner som av forskjellige årsaker ikke klarer å amme barnet sitt, sliter ofte med skyldfølelse og fortvilelse.

I Helsedirektoratets faglige retningslinjer for spedbarnsernæring anbefales det at man fullammer til barnet er seks måneder gammel. Nylig kom en oppdatering som presiserer at man kan begynne å innføre fast føde når barnet er fire måneder gammel.

Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, forklarer at retningslinjen er en oppdatering av anbefalingene fra 2001, basert på ny litteratur og kunnskap på området.

– De nye retningslinjene er ikke vesentlig endret i forhold til 2001, men vi har en mer tydelig presisering når det gjelder dette med individuell tilpasning, sier hun.

LES OGSÅ: 4 ting du bør vite om amming

– Det vi ønsker å tydeliggjøre i denne nye retningslinjen er at det er trygt å fullamme frem til barnet er seks måneder, dersom mor og barn trives med det, men at det også er greit å introdusere fast føde ved fire måneders alder dersom det er behov for det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer