Droppe Ut Av Skolen

Vil tenåringen droppe ut av skolen?

- Det er viktig å stille noen krav dersom valget faller på å slutte på skolen, sier familieterapeut.

DROPPE UT AV SKOLEN: Det kan gå fint om ungdommen dropper ut, men det er viktig å ha et dagtilbud likevel, mener familieterapeut.  Foto: Shutterstock / SFIO CRACHO
DROPPE UT AV SKOLEN: Det kan gå fint om ungdommen dropper ut, men det er viktig å ha et dagtilbud likevel, mener familieterapeut. Foto: Shutterstock / SFIO CRACHO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unge eller gamle - vi kan vel alle skrive under på at videregående kunne være kjedelig i blant. Men for mange tenåringer blir det så kjipt at det frister å droppe ut, og det kan være vanskelig for hele familien. Ifølge tall fra SSB var det i fjor 73 prosent av elevene som fullførte videregående i løpet av fem år. 

Dersom du har en tenåring i huset som vurderer å droppe ut, mener familieterapeut ved Bergen Familieterapi, Parisa Saleh, at det er svært viktig med god kommunikasjon. Det viktigste er at du eller dere som foreldre går i dialog med ungdommen. 

- Finn ut hva som gjør at han eller hun vil droppe ut. Kommunikasjon er viktig. Likevel vet vi jo at ungdommer kan låse seg litt og ikke ønske å snakke om alt med foreldrene sine, sier hun til KK.no.

Da mener familieterapeuten at det kan være lurt å ta i bruk nettverket til ungdommen. Kanskje det er en fotballtrener eller en tante som har god kontakt med han eller henne? 

- Det kan være lurt å bruke andre personer som tenåringen stoler på. Det er også lurt å prate med skolen og se om det kan finnes noen andre løsninger. Det finnes mange måter å løse det på - for eksempel med et år i praksis. Men til syvende og sist er det tenåringen sitt valg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer