Tenåring

Vil tenåringen være hjemme alene i sommerferien?

Mange foreldre er usikre på hvordan de skal håndtere at tenåringen setter seg på bakbeina og nekter å bli med familien på sommerferie. Slik løser du situasjonen best mulig.

HJEMME ALENE I FERIEN: Etter mange rapporter om hjemmefester som har spunnet ut av kontroll, er det kanskje ikke så rart at enkelte foreldre er engstelige for å la tenåringen få være hjemme alene i ferien. FOTO: NTB
HJEMME ALENE I FERIEN: Etter mange rapporter om hjemmefester som har spunnet ut av kontroll, er det kanskje ikke så rart at enkelte foreldre er engstelige for å la tenåringen få være hjemme alene i ferien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det kommer en tid i de fleste foreldres liv, gjerne når barna kommer i tenårene, hvor barna ikke lenger ønsker å være med på familieferier.

Hvordan kan foreldre best mulig løse en slik situasjon? Bør de droppe ferien, forsøke å tvinge ungdommene med eller la de være hjemme alene?

17-åringen nektet å være med

Denne problemstillingen stod nylig tobarnsmamma Camilla ovenfor. Familien hadde nemlig planlagt å reise på en tre ukers sommerferie, men husets 17-åring nektet plent å bli med.

Han var svært lite lysten på å tilbringe sine dyrebare feriedager sammen med familien («cringe!») og ville helst være hjemme sammen med kompisene sine.

Camilla forteller at det for henne aldri var aktuelt å skulle forsøke å true eller tvinge sønnen til å bli med. Hun var allikevel i tvil om det var riktig å la ham få være hjemme alene.

– Selv om vi bare skulle være et par timers kjøring unna, syntes jeg tre uker var veldig lenge for ham å være hjemme alene. Vi vurderte derfor om vi skulle bli hjemme eller om vi skulle dele oss litt opp. Jeg foreslo at han kanskje kunne være noen dager hjemme og så komme med toget senere, men det hadde han ikke lyst til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer