Vondt i magen

Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har sterke magesmerter, skal du alltid kontakte lege eller jordmor. Det samme gjelder alltid ved blødning når du er gravid. Moderat/mild magesmerte kan forekomme når du er gravid, uten at det trenger å være grunn til bekymring.

LES OGSÅ: Blødninger, tidlig i svangerskapet

LES OGSÅ: Blødninger, i siste del av svangerskapet

Også smerter som minner om tilstandene nedenfor bør du ta opp med din lege/jordmor, selv om det i de fleste tilfeller dreier seg om en ufarlig tilstand.

Ligamentsmerter

Livmoren er festet til bekkenet ved hjelp av kraftige ligamenter. Disse ligamentene strekker på seg ettersom livmoren vokser. Det kan kjennes en mild smerte lokalisert til dette området når ligamentene tøyes. Dette er ufarlig.

Kynnere

Livmoren har sammentrekninger under hele svangerskapet. Du vil kjenne mer eller mindre til dette. Du kan kjenne varmefølelse, hurtig puls og vansker med å bevege deg når du har en kynner. Flergangsfødende har ofte mer slike sammentrekninger enn førstegangsfødende. Kynnere er ikke farlig og fører vanligvis ikke til for tidlig fødsel. Les mer om kynnere

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer