Annonsørinnhold

ESSITY NORWAY AS

Urinlekkasje

1 av 3 kvinner i Norge over 35 år opplever urinlekkasje

... og de fleste plages mer enn nødvendig grunnet feil bruk av bind!

TRYGGERE URINLEKKASJE: Ifølge eksperten kan man unngå mye av usikkerheten knyttet til urinlekkasjer dersom man bruker riktige produkter. Foto: NTB Scanpix
TRYGGERE URINLEKKASJE: Ifølge eksperten kan man unngå mye av usikkerheten knyttet til urinlekkasjer dersom man bruker riktige produkter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stor andel norske kvinner plages med urinlekkasjer - hele 1 av 3 over 35 år opplever lekkasjer i løpet av livet.

Lekkasjene, eller stressinkontinens - som er den vanligste formen for urininkontinens hvor du ikke klarer å kontrollere blæren din - er for disse kvinnene en 'stressfaktor'.

Man har kort fortalt ufrivillige, små lekkasjer med urin når man trener, hoster, ler, løfter tungt, nyser eller holder på med andre aktiviteter eller bevegelser der trykket i mellomgulvet øker, forteller Wanda Storbugt, nordisk marketingsjef i Essity Norway AS.

- Hos kvinner skyldes disse lekkasjene særlig endringer som skjer under graviditet, fødsel og i forbindelse med overgangsalder, forteller Storbugt og fortsetter:

- Stressinkontinens hos kvinner skjer når bekkenbunnsmuskulaturen som støtter blæren blir svakere. Når vi ler, hopper, hoster eller løfter noe tungt, øker presset på blæren, og bekkenbunnsmuskulaturen klarer ikke å stramme nok til for å holde urinen inne i blæren.

LES OGSÅ: Slik gikk det da KKs testpiloter testet bind for urinlekkajser

VANLIG UNDER AKTIVITET: Det er vanlig at kvinner opplever urinlekkasjer under fysisk aktivitet, som løping eller når man løfter noe tungt. Foto: NTB Scanpix
VANLIG UNDER AKTIVITET: Det er vanlig at kvinner opplever urinlekkasjer under fysisk aktivitet, som løping eller når man løfter noe tungt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Feil bruk av bind gjør problemet «verre»

Videre understeker Storbugt at mye av det ukomfortable, litt pinlige og særdeles upraktiske kvinner med stressinkontinens opplever kan unngås dersom man - i tillegg til øvelser - bruker riktige produkter for urinlekkasjer.

En signifikant andel av kvinner som opplever dette bruker nemlig ofte kun vanlige bind eller truseinnlegg - eller er kreative og finner sine egne løsninger - istedenfor å bruke produkter som er spesielt utviklet og designet for problemet.

Kun 27 prosent bruker produkter som er spesielt laget for urinlekkasjer, noe som resulterer i at flere opplever mer ubehag knyttet til plagene enn nødvendig.

- Vanlige bind og truseinnlegg er bygget opp av materialer som skal absorbere menstruasjonsblod som er mer tyktflytende enn urin, forklarer Storbugt og utdyper:

- Et menstruasjonsbind eller vanlig truseinnlegg vil oppleves fuktig mot huden og kan resultere i utslett og kløe. Fuktigheten på huden vil også kunne utvikle ubehagelig lukt.

Mer trygghet og mindre ubehag med riktig beskyttelse

Med kvinnen og hennes behov og ønsker i bakhodet oppgraderte TENA Lady i fjor en av sine bestselgere; TENA Lady Discreet Mini.

Resultatet ble 20 prosent tynnere bind, med lik grad av sikkerhet og absorpsjon forteller Storbugt.

- Våre produkter i TENA Lady-serien er utviklet spesifikt for å håndtere urinens unike egenskaper, sier Storbugt og fortsetter:

1 av 3 kvinner i Norge over 35 år opplever urinlekkasje

- De absorberer lekkasjer svært raskt, sprer og kapsler væsken inn i kjernen av produktet, slik at produktet føles tørt mot huden. I tillegg inneholder produktene Fresh Odour Control som hemmer utviklingen av lukt.

LES OGSÅ: Slik unngår du ubehagelig lukt ved urinlekkasje

- Hva bør man se etter når man skal kjøpe produkter for urinlekkasjer? Og hva gjør TENA Lady Discreet Mini til et godt valg?

- TENA Lady Discreet Mini-serien er nøye utformet for å tilby effektiv lekkasjebeskyttelse ved mindre lekkasjer. Et lite, tynt og feminint bind for komfort og diskresjon, samtidig som det gir trippel beskyttelse mot lekkasjer, lukt og fuktighet, svarer Storbugt og utdyper:

- Alle materialene i produktene er dermatologisk testet for å sikre at de er milde mot huden. Bindene har en silkemyk, tekstilaktig overflate som øyeblikkelig fører fuktighet vekk fra huden.

TENA Lady er mye bedre! Jeg har tidligere brukt vanlig bind og følt at det ble lukt veldig fort. Med Tena føler jeg meg frisk og ren hele treningen igjennom» Testpilot
BEDRE ENN NOE ANNET: Ifølge testpilotene bør man uten tvil gå for bind laget for urinlekkasjer fremfor vanlige menstruasjonsbind eller truseinnlegg. Foto: NTB Scanpix
BEDRE ENN NOE ANNET: Ifølge testpilotene bør man uten tvil gå for bind laget for urinlekkasjer fremfor vanlige menstruasjonsbind eller truseinnlegg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg trenger ikke være redd for «ulykker» slik som tidligere

I samarbeid med TENA Lady lot vi 8 kvinner som daglig opplever urinlekkasje teste TENA Lady Discreet Mini, for å se om det virkelig stemmer at bruk av riktige produkter kan gjøre det mindre ubehagelig og plagsomt å være plaget med urinlekkasjer.

Etter en testperiode på et par uker var testpersonene nok så samstemte. Hele 8 av 8 anbefaler TENA Lady Discreet Mini til kvinner med samme plager av flere grunner. Det trekkes både frem diskresjon, lukt, overflate, lekkasjesikkerhet og design som positive faktorer.

En av testpilotene forteller blant annet at: «TENA Lady er mye bedre enn andre produkter jeg har brukt! Jeg har tidligere brukt vanlig bind og følt at det ble lukt veldig fort. Med Tena føler jeg meg frisk og ren hele treningen igjennom».

En annen forteller at: «Jeg bruker nå Mini Discreet i forbindelse med trening. Som volleyballspiller blir det mye hopping, og det er godt å vite at det ikke blir vått og lukter. Med TENA kan jeg konsentrere meg om spillet og ikke være redd for «ulykker» slik som tidligere» og får støtte fra en annen testpilot:

«Det kommer selvsagt helt an på hvor lenge man har brukt bindet og hvor stor urinlekkasje man har, men jeg har mindre til midt på treet hva størrelse av urinlekkasje angår og dette er et godt produkt når det gjelder å holde en tørr overflate».​

Les hele dommen over TENA Lady Discreet Mini i denne artikkelen!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer