Annonsørinnhold

Nivea

7 gode hverdagstips som holder huden ung

Noen minutter med ansiktsgymnastikk skal ikke kimses av!

VÅKN OPP FRESH: Ordet «skjønnhetssøvn» får en helt ny mening etter at du har lest denne saken... FOTO: NIVEA
VÅKN OPP FRESH: Ordet «skjønnhetssøvn» får en helt ny mening etter at du har lest denne saken... FOTO: NIVEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Speilbildet forandrer seg stadig etter hvert som man blir eldre, og med tiden er det et ganske annerledes syn enn før som møter deg når du entrer badet om morgenen.

Aldringsprosessen bør ikke kjempes mot med nebb og klør slik noen gjør – det er tross alt det mest naturlige i verden – men det er likevel ingen ting i veien for for å ta best mulig vare på huden sin.

Den er tross alt ditt aller største organ og fortjener pleie!

Typiske aldringstegn inkluderer blant annet fine linjer rundt øyne og munn, og i noen tilfeller en gråaktig hudtone.

Dette kan fremskyndes på mange måter; langvarig stress, usunt kosthold, for lite mosjon, overdreven eksponering for sol, dårlig søvn… Årsaken kan også være at cellene i huden ikke får tilstrekkelig med oksygen, som igjen gjør det vanskeligere for dem å holde fornyelsesprosessen i gang.

Så, hva kan man gjøre for å holde tretthets- og aldringstegnene på avstand?

I tillegg til de tradisjonelle rådene – som å få i seg nok væske og ha et balansert forhold til kosthold og mosjon – har vi samlet 7 tips som er like enkle som de er effektive:

ANTI-AGE: Kremene i Q10+C-serien jobber aktivt med å redusere tegn på stress og alderdom – deriblant fine linjer og matt ansiktsfarge – mens du sover. FOTO: NIVEA
ANTI-AGE: Kremene i Q10+C-serien jobber aktivt med å redusere tegn på stress og alderdom – deriblant fine linjer og matt ansiktsfarge – mens du sover. FOTO: NIVEA Vis mer

#1: 24 timers pleie

Mye av hemmeligheten ligger i hvilke ingredienser som jobber med huden din mens du sover, og hva slags produkter du bruker for å ivareta den på dagtid. Huden har nemlig sin egen biologiske rytme, og skal helst ha 24 timers pleie for å styrkes og beskyttes.

Her er for eksempel NIVEAs produktserie Q10+C optimal.

Navnet på serien stammer fra kombinasjonen av virkestoffer alle kremene innehar: Koenzymet Q10 og ren C-vitamin. Begge er kraftige antioksidanter, og sammen sørger de for å blant annet tilføre huden energi, øke hudcellenes oksygenopptak og motvirke rynker. Vinn-vinn-vinn!

Serien gir trippel pleie i form av dagkrem, nattkrem og øyekrem.

Gjennom dagen blir huden utsatt for flere ting som kan forårsake ubalanse – vær, vind, forurensing og UV-stråler – og derfor er beskyttelse essensielt. NIVEA Q10+C Anti-Wrinkle + Energy Day Cream har solfaktor 15, og er ideell for å både gjenopprette glød og redusere aldringstegn.

Nattkremen NIVEA Q10+C Anti-Wrinkle + Energy Skin Sleep Cream er på sin side spesielt utviklet for å la huden «puste» dypt om natten, og sikrer at huden absorberer opptil 50 % mer oksygen mens du sover. Samtidig reparerer kremen skader, styrker naturlige antioksidanter, fyller opp energilagrene, og stimulerer fornyelsesprosessen

Med andre ord: Skjønnhetssøvn i ordets rette forstand.

TIPS OG TRIKS: Visste du at huden optimalt skal ha 24 timers pleie? Derfor er det lurt å investere i både dag-, natt- og øyekrem. FOTO: NIVEA
TIPS OG TRIKS: Visste du at huden optimalt skal ha 24 timers pleie? Derfor er det lurt å investere i både dag-, natt- og øyekrem. FOTO: NIVEA Vis mer

#2: Aldri glem…

Å rense ansiktet! Dersom det ligger rester av sminke på huden, vil ikke hudpleieproduktene dine fungere; kremen får nemlig ikke trengt ned i huden og egenskapene dens aktiveres ikke.

#3: Hender og hals

Det hjelper ikke at du har et rynkefritt ansikt; halsen og hendene dine avslører deg raskt dersom du ikke tar godt nok vare på dem. Disse er nemlig like eksponert for solen som ansiktet ditt – visste du at over 90 % prosent av aldringstegnene kommer av solskader?

#4: Invester i en egen øyekrem

– Mange bruker dag- eller nattkrem rundt øynene også, men formlene er ofte for tykke for det sensitive området rundt øynene og kan faktisk gjøre at man ser mer trøtt ut. I stedet bør man bruke en krem som er spesielt tilpasset dét området, forteller Annica Pettersson ved hudpleieselskapet Beiersdorf.

Da var det bekreftet en gang for alle: Øyekrem, for eksempel i form av NIVEA Q10+C + Energy Skin Eye Cream, er faktisk et viktig tilskudd i hudpleierutinen din.

#5: Stump røyken

Det er nesten ikke nødvendig å si i 2019, men: Stump røyken! Giftstoffene man finner i røyk ødelegger elastin og kollagenet i huden. Begge deler er avgjørende for å holde huden ung.

Dette gjelder forøvrig også alkohol, og et annet godt tips er derfor å unngå fuktige byturer hver helg.

#6: Ansiktsgymnastikk

Tidligere har man kanskje avblåst det som et kjerringråd, men såkalt «ansiktsgymnastikk» kan faktisk hjelpe til med å holde huden din ung og fast.

– Det fungerer ved at blodsirkulasjonen økes, og da gjør hudcellene i ansiktets oksygenopptak det óg. Man får også en nydelig glød av det!, utdyper Pettersson.

(Pssst: Hundrevis av forslag til øvelser finner du ved et enkelt Google-søk.)

DUO: For å sikre optimal effekt, består NIVEAs Q10 Power Sensitive av én krem skreddersydd for dag og én for natt. FOTO: NIVEA
DUO: For å sikre optimal effekt, består NIVEAs Q10 Power Sensitive av én krem skreddersydd for dag og én for natt. FOTO: NIVEA Vis mer

#7: Velg riktige produkter til din hudtype

Det er ikke lett å vite hva man skal vektlegge når det gjelder tørr, fet og sensitiv hud i møte med anti-age-produkter.

Usikker på hvilken hudtype du har? Ta en enkel test her.

Er du en av mange som må takle sistnevnte, bør valget falle på NIVEA Q10 Power Sensitive. Kremen skal føre til redusert sensitivitet i huden ved hjelp av blant annet betennelsesdempende lakrisekstrakt som virker beroligende på huden. (Ja, du leste riktig – lakris.)

Den er også fri for både parfyme og parabener, og motvirker rynker; kremen inneholder nemlig ti ganger så mye keratin – hudens protein – som i NIVEAs nåværende formler.

Har du derimot tørr eller fet hud:

• Du med tørr hud bør bruke kremer som tilfører mye fuktighet, og som er beriket med oljer og UV-filter.

• For deg med fet hud er rens helt avgjørende. Benytt deg gjerne av peeling og ansiktsmasker for fet hud, men pass også på at du ikke tørker ut huden – fet hud trenger også fukt.

Øvrige tips for å holde huden ung

  • Få nok søvn. Det er en grunn til at man hører dette gang på gang – søvn er alfa omega!

  • Fjern døde hudceller. Med alderen bruker hudcellene våre lengre tid på å fornye seg. Bruk derfor en god peeling for å fjerne død hud! Dette gjør det også lettere for produkter og kremer å trenge ned i huden.

  • Bruk solkrem. Solen er hudens aller verste fiende.

  • Smør deg med antioksidanter. En krem med antioksidanter er en god investering. Antioksidanter er beskytter nemlig huden mot frie radikaler (molekyler som dannes som respons på giftstoffer i miljøet) som påskynder nedbrytingen av celler, og dermed forårsaker aldringstegn.

  • Tren. Å være i jevnlig aktivitet sørger for et godt blodomløp, som igjen er gunstig for huden din.
PRIORITER SØVN: Om natten jobber huden ekstra effektivt med å behandle skader (fra for eksempel frie radikaler) og fornyer seg selv. FOTO: NIVEA
PRIORITER SØVN: Om natten jobber huden ekstra effektivt med å behandle skader (fra for eksempel frie radikaler) og fornyer seg selv. FOTO: NIVEA Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer