Annonsørinnhold

LA ROCHE-POSAY

SOLING:

7 solskader vi ikke ANTE om

- og "solregla" som kan redde liv

SOL: Vi elsker sol, men den kan gjøre større skade enn mange kanskje vet! Foto: NTB Scanpix
SOL: Vi elsker sol, men den kan gjøre større skade enn mange kanskje vet! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Endelig er sommeren her, og vi er mange som priser oss lykkelige for at solen også kikker frem her hjemme! Samtidig er ikke solen bare, bare: Visst gir den en lekker brunfarge, men den byr også på farer. Mange er kjente, men det finnes også en rekke overraskende og ukjente risikoer!

Sammen med La Roche-Posay har vi samlet tips for gode solvaner.

Psst! Visste du at 9 av 10 nordmenn kjenner til farer ved soleksponering uten beskyttelse? Likevel dropper hele 3 av 10 nordmenn solbeskyttelse utenfor ferien! Eller at 15 minutter i solen er nok for å kunne dra nytte av effekten? (1) DET visste ikke vi!

SOLING: Mange av oss bruker sommeren på soling, men er du forsiktige nok? Foto: NTB Scanpix
SOLING: Mange av oss bruker sommeren på soling, men er du forsiktige nok? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette mener 70% av nordmenn om solbrun hud

Så hvordan forholder egentlig nordmenn seg til sol? Kanskje ikke overraskende har vi en særlig stor appetitt:

For eksempel mener 93 % at solen gir oss energi, 70 % at solbrun hud er sexy og 83 % at solbrun hud får en til å se sunnere ut. Men vi er også klar over at det ikke bare er fryd og gammen: 93 % tror at eksponering for solen akselererer hudens aldring og 84 % tror at soleksponering kan forårsake helseproblemer (2).

Psst! Lurer du på om solkremen skal over eller under sminken? Se svaret litt lengre nede i saken da vel!

SOLKREM: Hvor ofte bør man egentlig smøre seg? Se svaret litt lengre nede! FOTO: NTB Scanpix
SOLKREM: Hvor ofte bør man egentlig smøre seg? Se svaret litt lengre nede! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Solskadene vi ikke visste om

Dessverre har solen skadelige effekter på huden vår og listen er lang og mye lengre enn hva vi hadde forventet: For visste du at UV-strålene på kort sikt kan føre til solforbrenning (erytem), fotodermatose — for eksempel soleksem, akne eller sjeldnere typer som lupus eller elveblest, pigmentforandringer i huden, immunsuppresjon (munnhermes) eller fotosensitivitet? Eller at store soldoser på lang sikt kan fremskynde hudaldring, som vises i form av pigmentflekker, hudfarge med gulskjær, dype rynker og tap av fasthet og elastisitet, og også hudkreft?

SOMMER: Mye glede er forbundet med sommeren, under ser du tipsene som kan beskytte huden din slik at du kan glede deg over varmen. FOTO NTB Scanpix
SOMMER: Mye glede er forbundet med sommeren, under ser du tipsene som kan beskytte huden din slik at du kan glede deg over varmen. FOTO NTB Scanpix Vis mer

Sjekk føflekkene dine!

Noen typer hudkreft kan kureres, andre, som melanom, eller føflekkreft kan være livsfarlig. Tidlig diagnostisering er viktig. Hudkreft er den eneste formen for kreft som kan sees med det blotte øye og 90 % av alle melanom kan faktisk kureres — om det oppdages i tide (3). Derfor er det svært viktig at du sjekker selv.

La Roche-Posay er engasjert i kampen mot hudkreft. Du kan også gjøre en forskjell. Lær deg ABCDE-metoden her:

En ganske enkel metode som dermatologer også anvender for å sjekke føflekkene. Sjekk på deg selv og dem du elsker! Del budskapet! #SAVEYOURSKIN

7 solskader vi ikke ANTE om

4 gode vaner som hjelper deg med å ta vare på huden i solen

Men hvordan kan man beskytte huden best mulig? Følger du fire enkle råd kan du faktisk unngå risikoene:

Regel 1: Unngå solen når den er på sitt sterkeste (ca. mellom klokka 11 og 15 i Norge). Påfør tilstrekkelig mengde solkrem rett før du går i solen.

Regel 2: Ikke utsett spedbarn og små barn for direkte sol. Beskytt med klær hvis soleksponering ikke kan unngås. Klær gir den aller beste beskyttelsen. Tørk barnet med et håndkle etter bading, og påfør et nytt lag med en barnesolkrem. Konsistensen bør være vann- og sandresistent.

Regel 3: Beskytt deg mot solen ved å bruke klær, hodeplagg, solbriller med UV-filter og selvfølgelig solkrem! (Ja, også selv om dagkremen din har SPF!)

SOLHATT: Hvorfor ikke gå for en stilig hatt i sommer? FOTO: NTB SCANPIX
SOLHATT: Hvorfor ikke gå for en stilig hatt i sommer? FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Psst! Visste du at ikke alle typer klær gir like høy beskyttelse? Beskyttelsen er avhengig av hvilket stoff klesplagget er laget av. Det er utviklet spesielle anti-UV-klær ved hjelp av ulike teknikker: klær med tett veving eller tøy som er satt inn med solfilter. Svarte klær gir høyere beskyttelse enn hvite klær. NB! Beskyttelsen avtar ved høy luftfuktighet.

Regel 4: Påfør tilstrekkelig mengde solkrem. To lag er bedre enn ett. Ikke glem ørene, nakken og føttene! Gjenta påføringen annenhver time eller etter bading eller mye svetting (selv om du bruker en vannresistent formel).

Andre tips: Bruk en solfaktor tilpasset din hud, bruk utelukkende høy faktor, og du husk å legge solkrem under, ikke over sminken!

SOLKREM: Riktig solkrem kan være alfa omega for huden din. Under ser du tipsene for å sikre deg rett produkt! FOTO: NTB Scanpix
SOLKREM: Riktig solkrem kan være alfa omega for huden din. Under ser du tipsene for å sikre deg rett produkt! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Slik velger du riktig solkrem

Så gjaldt det bare å velge riktig solkrem. For det kan ha store konsekvenser for beskyttelsen av huden din!

La Roche-Posays misjon er en optimal solbeskyttelse til alle behov som sikrer effektiv beskyttelse mot UVA-og UVB-stråler. Solkremene deres har ultralette konsistenser som ikke merkes på huden, dry touch-konsistenser med absorberende og mattende effekt og forfriskende gelé-konsistenser.

TIPS! Velg en konsistens du liker (enten krem, lotion, gelé, kroppsmelk, eller stift). Det er nemlig større sannsynlighet for at man bruker et produkt flere ganger hvis man liker konsistensen — dermed vil den beskyttende effekten også øke!

SOLKREM: Pass på at solkremen din beskytter for både UVA og UVB-stråler! FOTO: NTB SCANPIX
SOLKREM: Pass på at solkremen din beskytter for både UVA og UVB-stråler! FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Solkrem til ansiktet

Solkremen for deg med sensitiv og solintolerant hud — også til området rundt øynene!

ANTHELIOS Ultralett krem SPF 50+:

7 solskader vi ikke ANTE om

Denne kremen laget for å minimere svien i øynene og er skånsom mot den sensitive huden der. Solkremen har en meget høy UVA- og UVB-beskyttelse, og en ultralett konsistens som absorberes øyeblikkelig. Og ja, den er ekstra vannresistent, svetteresistent, sandresistent og uten parfyme.

Solkrem for deg med fet hud

Sommeren kan være et slit for oss med fet hud, og som mange vet kan valg av riktig solkrem gjøre STORE forskjeller på sommerhuden.

ANTHELIOS Krem SPF50+ til uren hud:

7 solskader vi ikke ANTE om

Produktet er utviklet til bruk på hud med tendens til urenheter, og inneholder salisylsyre og niacinamid. Ved daglig bruk reduseres faktisk forekomsten av urenheter! Kremen absorberer hudens sebum og gir en mattende effekt.

Solkrem for deg med pigmentflekker i ansiktet

Pigmentflekkene blir for mange verre om sommeren.

PIGMENTATION KREMSPF50+ :

7 solskader vi ikke ANTE om

Denne solkremen hjelper med å forebygge og redusere pigmentforandringer og/eller mørke flekker, slik at huden fremstår som mer ensartet.

Solkrem for utsatte områder

Til steder som ikke er like lette å dekke til, men som alltid burde være beskyttet, som nese, ører — eller om du kanskje har ett arr du vil skåne? Tips! Legg den rundt munnen for å unngå "solbart"!

SOLSTIFT TIL UTSATTE OMRÅDER SPF50+:

7 solskader vi ikke ANTE om

Stiften er enkel og praktisk, etterlater ingen hvite merker og den er vannresistent.

SOLSTIFT TIL LEPPER SPF50+:

7 solskader vi ikke ANTE om

Gå for denne geniale leppestiften og slipp klissete solkrem på leppa! Den er behagelig, mykgjørende og vannresistent.

Solkrem til kroppen

SOLLOTION SPF30/50+:

7 solskader vi ikke ANTE om

En fuktgivende og fløyelsmyk sollotion til kroppen, som ikke etterlater hvite merker og er vannresistent.

Pssst! Nysgjerrig på La Roche-Posays store utvalg? Sjekk det ut her da vel!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer