Annonsørinnhold

ROEDE
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil ned i vekt og bli der

Eller om du vil trene mer regelmessig, spise riktigere for en sunnere kropp?

Å endre livsstil til det bedre høres ofte ut som en vanskeligere oppgave enn det det egentlig er. Men med riktig fokus og god oppfølging trenger ikke veien nødvendigvis å være så lang, ifølge ekspertene.

Det er nemlig én spesiell teknikk - eller fokus om du vil - de mener du bør ty til:

1. Finne ut hvor skoen trykker og kartlegge ditt eget spise og bevegelsesmønster
2. Få en tilpasset måltidsplan og samtidig få en konkret tilpasset plan for å øke aktivitetsnivået fra der du er.
3. Trene på å endre vanene dine.

Klarer du det, kan veien til et vekttap og en sunnere livsstil bli langt kortere!

Flere gode triks

Men hvordan går man frem for å endre vaner? Vi tok en prat med Kari H. Bugge, fagsjef og ernæringsfysiolog i Roede, som forteller at et - av flere gode triks - er elektroniske hjelpemidler.

En grundig og oversiktlig app gir deg et godt bilde på ditt gjennomsnittlige energiinntak opp mot ditt gjennomsnittlige energiforbruk.

Prøv Roede-appen i 14 dager for kun kr 1,- (deretter kr 99,- per måned)

- Vi har holdt på med vektreduksjon og livsstilsendring i over 45 år. Nå har vi samlet hele vår kunnskap i å lage en superfunksjonell App. Vi har lagt all energi i å lage en som virker og som har den funksjonaliteten du trenger. Ikke mye dill dall, men enkelt, funksjonelt og effektivt, sier Bugge.

Ved å bruke appen og registrere det du spiser følger det også mye god læring med på kjøpet. I appen får du nemlig en score på hvor sunt du spiser. Det at kostholdet er sunt, betyr svært mye i forhold til din livskvalitet, overskudd og energi som igjen er grunnlaget for en sunn vekt som varer.

- Skal du kvitte deg med alle uvanene på en gang går det sjeldent bra.

LES OGSÅ: Dette trikset er det eneste som fungerer dersom du vil ned i vekt

- Kanskje holder du en stabil vekt, men du spiser ujevnt og lite i ukedagene fordi det er travelt, og så spiser du mye og usunt i helgene. I et slikt tilfelle vil du ha mye å hente på å bruke app’en, sier Bugge og fortsetter:

- For deg som vil ned i vekt og aldri lykkes, kan du kanskje oppdage at helgene ødelegger for deg.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med andre ord gjør appen det enklere å registrere energi inn og ut - noe som er alfa og omega enten du ønsker å spise mer stabilt eller gå ned i vekt.

Men i tillegg til å være et hjelpemiddel for å registrere kosthold og trening, gjør Roede-appen det enklere å endre vaner ved at den blant annet tar tak i akkurat DIN utfordring og bygger på den.

- De fleste av oss har noen uvaner. Skal du kvitte deg med alle på en gang går det sjeldent bra, derfor ber appen deg om å velge deg et fokusområde, så du faktisk lykkes med å skape du nye vaner.

- Appen er et godt hjelpemiddel for blant annet å gå ned i vekt. Du kan gå ned inntil 1 kg per uke – hvis det er målet. Du får en personlig tilpasset matplan som sier hvor mye energi inntak du skal ha i forhold til ditt forbruk og hvor mye du kan gå ned i vekt per uke når du følger planen.

LES OGSÅ: Disse slankemytene bør du styre unna

Personifisert måltidsplan

Bugges erfaring er at mange har vanskelig for å se helheten og få lett tilgang til god kunnskap om kosthold, for så å gjøre de gode endringene. Og det er nettopp med dette i bakhodet at måltidsplanen ble til.

- Måltidsplanen er satt sammen med tanke på et næringsriktig og optimalt kosthold for overskudd og energi. Kort sagt alt det kroppen trenger for å fungere optimalt, sammenfattet i en kostholdsscore som gir deg en respons som motiverer til å endre til et enda sunnere kosthold, sier Bugge.

Du får en god forståelse for hva de ulike matvarene inneholder, og hva de bidrar med i kostholdet.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og ikke nok med det: I motsetning til mange apper er det superenkelt å registrere måltider, om du følger den personlige måltidsplanen:

- Om appen foreslår havregrøt til frokost, er det bare ett tastetrykk så har du lagt inn frokosten din i matloggen.

LES OGSÅ: Ekspert: - Nyere forskning viser at det ikke er noen større sannsynlighet for å gå opp igjen etter raskt vekttap

1000 sunne oppskrifter

Med andre ord: Ikke mer sløsing av tid på å finne de riktige produktene å registrere. Ei heller irritasjon over å ikke finne produktene du trenger for å følge planen i matbutikken.

Roede-appen tar nemlig utgangspunkt i norske matvarer og oppskrifter OG har en matvaredatabase som inkluderer alle de vanligste norske matvarene. Og sist, men ikke minst - for å gjøre det ekstra lett og inspirerende å gjøre appen til en del av hverdagen - har appen 900 sunne oppskrifter du kan legge inn i planen, enten du liker dagsplaner eller ukeplaner.

Slik kan for eksempel en Roede-dagsplan se ut:
Frokost: Yoghurt med bær og korn
Lunsj: Sandwich med skinke og avokado
Mellommåltid: Appelsinsmoothie og en liten nevne valnøtter
Alternativ appelsin/banan og valnøtter
Middag: Krydderbakt laks med fresh fennikelsalat og ristet blomkålris
Kvelds: Rugsprø med Norzola

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer