Annonsørinnhold

LG Electronics

Lanserer nytt vaskesymbol:

Derfor bør du behandle klærne dine med damp

Ønsker du å ta bedre vare på klærne dine og miljøet? Da bør du teste dampbehandling, som er et godt alternativ til både renseri, vaskemaskin og strykejern.

BÆREKRAFTIG KLESPLEIE: Celine Aagaard og hennes klesmerke Envelope1976 har tatt i bruk dampskapet LG Styler for å gi klærne en skånsom oppfriskning.
BÆREKRAFTIG KLESPLEIE: Celine Aagaard og hennes klesmerke Envelope1976 har tatt i bruk dampskapet LG Styler for å gi klærne en skånsom oppfriskning. Vis mer

I samarbeid med LG Electronics.

Visste du at symbolene i vaskeanvisningen ikke har blitt oppdatert siden 1971?

Selv om mye har skjedd på teknologifronten siden den gang, har ikke måten vi vasker klær på endret seg i særlig stor grad. Frem til nå.

Dampbehandling er en nemlig ny metode som både er mer skånsom mot miljøet og klærne dine. Med et dampprogram kan du gi klærne en effektiv oppfriskning, rette ut rynker, fjerne lukt, allergener og husstøvmidd, samtidig som du unngår slitasjen som følger med maskinvask eller rens. Et dampprogram krever også bare noen få desiliter vann, sammenlignet med de 50-75 literne vann som brukes på et vaskemaskinprogram.

For å se om et plagg er egnet for dampbehandling kan du se etter det nye vaskesymbolet for damp, som nylig ble lansert av LG Electronics.

Målet med det nye vaskesymbolet, er å rette oppmerksomheten mot bærekraftig klespleie, som er nettopp det du oppnår når du behandler klærne med damp.

Se det nye vaskesymbolet for damp under:

NYTT VASKESYMBOL: Det nye vaskesymbolet illustrerer damp, og kan lastes ned og benyttes gratis.
NYTT VASKESYMBOL: Det nye vaskesymbolet illustrerer damp, og kan lastes ned og benyttes gratis. Vis mer

Brukes av motedesignere

Dampskapet LG Styler er foreløpig det eneste på markedet som tilbyr dampbehandling, men det er en innovasjon som sannsynligvis vil få flere etterfølgere i fremtiden.

Den nye behandlingsmetoden har allerede blitt omfavnet av mange i bransjen, inkludert Celine Aagaard som står bak klesmerket Envelope1976. I Envelope1976 jobber de med å skape ikoniske plagg av bærekraftige materialer som skal vare lenge.

Sammen med sin makker Pia Nordskaug ønsker hun å inspirere resten av den norske motebransjen til å ta mer bærekraftige valg, og oppfordrer ofte folk til å tenke to ganger før de kjører klærne sine i vaskemaskinen.

Aagaard mener den økte levetiden på klær er et av de viktigste argumentene for å bruke dampbehandling.

– I Envelope1976 jobber vi hardt for å gjøre hele prosessen fra produksjon til salg så bærekraftig som mulig. Dette gjør vi også gjennom å oppmuntre kundene våre til å bli mer bevisste på eget miljøavtrykk når de kjøper klær. Derfor anbefaler vi som oftest kundene til å behandle klærne skånsomt med damp eller håndvask, fremfor å kjøre de i vaskemaskinen. Dette sliter mindre på de fine kvalitetene og ikke minst den naturlige innfargingen, samtidig som det gir plaggene lengre levetid, sier Aagaard.

– LG Styler blir mye brukt hos oss. Det er gunstig for våre plagg som er laget av naturlige, nedbrytbare materialer, legger hun til.

BÆREKRAFTSSATSNING: Celine Aagaard og Envelope1976 håper å inspirere resten av den norske motebransjen til å bli mer bærekraftig.
BÆREKRAFTSSATSNING: Celine Aagaard og Envelope1976 håper å inspirere resten av den norske motebransjen til å bli mer bærekraftig. Vis mer

Nesten alt kan dampes

De fleste materialer kan faktisk dampes med LG Styler. Du kan enkelt plassere både skjorter, kjoler, hverdagsklær, sko, sykkelhjelmer, eller til og med barnas kosedyr. Ut kommer friske og ferdigstrøkne plagg som både lukter rent og hvor allergener og husstøvmidd er fjernet.

Det er det perfekte valget om du har klær som ikke er direkte skitne, men som trenger en oppfriskning.

DAMPBEHANDLING: LG Styler bruker damp i kombinasjon med vibrasjoner under behandlingen.
DAMPBEHANDLING: LG Styler bruker damp i kombinasjon med vibrasjoner under behandlingen. Vis mer

Skapet har også en buksepresse innebygd i døren, som gjør at du aldri trenger å gå med rynkete bukser igjen. Ønsker du å tilføre litt ekstra frisk duft til klærne, kan du legge inn forskjellige duftfilter under dampbehandlingen.

Totalt er det plass til tre klesplagg på henger, en bukse i buksepressen og for eksempel sko i hyllen. Det meste som du bruker og svetter i, kan renses ved hjelp av damp.

Det aller beste med LG Styler er at dampprogrammene er skånsomme mot tøyet og derfor gir klærne lengre levetid enn ved maskinvask eller rens. Dermed kan du bruke dine favorittklær så lenge du vil, for så å gi de videre i god stand når du er lei dem.

Det er bærekraft på sitt beste.

VANNBESPARENDE: LG Styler krever kun et par desiliter vann per dampprogram, og kan plasseres hvor som helst i rommet, så lenge det står i nærheten av et strømuttak.
VANNBESPARENDE: LG Styler krever kun et par desiliter vann per dampprogram, og kan plasseres hvor som helst i rommet, så lenge det står i nærheten av et strømuttak. Vis mer

Lyst til å lære mer om det nye vaskesymbolet? Ta en titt på https://newkindofclean.com/.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer