Annonsørinnhold

Decubal

Derfor bør du behandle tørr hud

—Eksem og ekstra linjer? Nei, takk!

Derfor bør du behandle tørr hud
Publisert
Sist oppdatert

Flere som sliter med tørr hud? Vi sprekker i alle fall opp på lepper og hender, mens vi ser ansiktshuden krympe. Men hva kan man egentlig gjøre med dette? Vi har spurt Elin Car, International Brand Manager, for ett av favoritt merkene våre, nemlig Decubal!

1. Hvordan bør hudpleierutinen din være om du har tørr hud?

EKSPERTEN: Elin Car, International Brand Manager, for Decubal.
EKSPERTEN: Elin Car, International Brand Manager, for Decubal. Vis mer

—Her er det flere ting som er viktig: Hvilken såpe du bruker påvirker huden i stor grad, da vanlig såpe løser opp hudens naturlige fettlag. Dusjer du ofte er det viktig å finne en såpe som ikke gjør dette. Her er Decubals dusj og badeolje super da den gir fuktighet samtidig som den rengjør. Når det kommer til ansikt gjelder det samme; velg en rens som bevarer fuktigheten i huden. Min favoritt? Decubals face wash, som nettopp forhindrer at huden tørkes ut. Når det kommer til fuktighetskrem (som selvsagt er alfa omega om du har tørr hud) se etter et produkt med høyt fettinnhold. Face Vital Cream er min go-to i ansiktet og Clinic Cream på kroppen. Og ja, du må gjerne smøre deg inn flere ganger om dagen. Sist men ikke minst: Drikk mye vann, så du fukter huden innenifra!

Psssst!Nysgjerrig på produktene? Decubal kan kjøpes på alle apotek!

ANSIKTSVASK: Decubal face wash er et fuktighetsgivende og beroligende vaskeskum til daglig rens av ansiktshuden.Perfekt for alle tørrnoser der ute!
ANSIKTSVASK: Decubal face wash er et fuktighetsgivende og beroligende vaskeskum til daglig rens av ansiktshuden.Perfekt for alle tørrnoser der ute! Vis mer

2.Har du et must-have-produkt for dem med tørr hud?

Lips & Dry Spots balm. Perfekt for deg med tørre lepper eller andre tørre hudpartier. Den har jeg alltid i vesken!

3.Hva er den største tabben du begår om du har tørr hud?

—At man velger feil produkter eller ikke behandler den tørre huden. Har du tørr hud er det viktig å velge produkter som har høyt fettinnhold, samt noen utvalgte ingredienser som glycerin og parafin. Disse fukter, reparerer og motvirker tørr hud. Det er også viktig å fortsette å smøre seg, etter at man ser resultatene, for å beholde en frisk hudbarriere.

Derfor bør du behandle tørr hud

4. Hvilke ingredienser bør du unngå og hvilke bør du sikre deg om du har tørr hud? —Generelt bør du holde utkikk etter allergivennlige produkter. Ingrediensene i disse produktene gjennomgår nemlig en nøye utvelging. Av ingredienser man bør være forsiktig med er parfymerte produkter.

Psssst! Flere som føler på behovet for fuktproduktene? Decubal kan kjøpes på alle apotek!

5. Mange, eller det vil si ryktene skal ha det til at tørr hud kan gjøre at du ser eldre ut. Stemmer dette og hva kan i så fall hjelpe?

—Ja, det kan stemme, en årsak til rynker og fine linjer er nemlig at huden mister evnen til å produsere tilstrekkelig med fett, som igjen holder på fuktigheten. Huden blir derfor tørr og ”tørrhetsrynker” kan oppstå. Og ja, det kan hjelpe mot linjene å holde huden fuktet, en god fuktighetskrem er derfor gull! Den vil generelt også gjøre huden glattere og smidigere, som gjør at den ser mer ungdommelig ut.

ANSIKTSKREM: Decubal face vital cream er utviklet for tørr hud med spesielt behov for næring og gjenoppbygging. Den er både Intensivt pleiende og fuktighetsgivende for huden i ansiktet og kan brukes dag og natt.
ANSIKTSKREM: Decubal face vital cream er utviklet for tørr hud med spesielt behov for næring og gjenoppbygging. Den er både Intensivt pleiende og fuktighetsgivende for huden i ansiktet og kan brukes dag og natt. Vis mer

6. Kan tørr hud gjøre at man ser mer sliten ut? Hjelper det om man gjør noe med det? For eksempel med hudpleie?

-Absolutt! Tørr og gusten. hud kan få deg til å se mer sliten ut. Velg derfor fuktgivende produkter for å få tilbake spenst og glød..

7. Hvilke konsekvenser har tørrhet på huden?

Tørr hud har for lite fukt og fett og kan bli sensitiv, lett irritert, og klø. Det er viktig å behandle den tørre huden, da det også kan utvikle seg til eksem.

Pssst! Fått med deg Decubal basic face cream ? Den virker nærende, fuktende, og mykgjørende— you name it!

DAGKREM: Visste du at Basic face cream også er perfekt under sminke?
DAGKREM: Visste du at Basic face cream også er perfekt under sminke? Vis mer

8. Hvordan påvirkes øyepartiet og leppepartiet av tørrhet? Kan det for eksempel få det til å se ut som man har flere fine linjer tidligere? Hva kan man i så fall gjøre for å forebygge det eller eventuell annen påvirkning?

—Absolutt, både øyet og leppepartiet kan få flere og tydeligere linjer hvis man er tørr. Trikset er å holde områdene fuktige, bruk derfor en fuktighetsgivende øyekrem daglig. Vær forsiktig med å ikke legge kremen for nærme øyet, så det blir irritert og for tørre lepper; bruk en fuktighetsgivende leppebalsam. Og ikke minst— drikk mye vann!

ØYEKREM: Decubals øyekrem inneholder ceramider, kollagen og keratin, som strammer opp den tynne huden rundt øynene, slik at man ser mer opplagt ut. Den inneholder også hyaluronsyre og vitamin E, som gir fuktighet og beskytter huden— HELLO!
ØYEKREM: Decubals øyekrem inneholder ceramider, kollagen og keratin, som strammer opp den tynne huden rundt øynene, slik at man ser mer opplagt ut. Den inneholder også hyaluronsyre og vitamin E, som gir fuktighet og beskytter huden— HELLO! Vis mer

9. Har du noe S.O.S hjelpeprodukt ved akutt tørr hud på lepper og øyeparti?

Igjen Lips & dry spots; mitt absolutt favorittprodukt, jeg går ingen steder uten!

10. Kan du fortelle litt om hvordan det nordiske klima påvirker huden og hvilke ingredienser man bør sikre seg og unngå i hudpleien om man bor her?

Rundt 50 prosent av den nordiske befolkningen opplever å ha tørr eller sensitiv hud. Den kjølige vinterluften pleier å forverre problemet og spesielt ansiktet og hendene er utsatte steder. Den kalde/tørre vinterluften gjør også at de som vanligvis ikke har tørr hud, rammes. Det blir enda viktigere å bruke en mykgjørende og skånsom krem, unngå parfymerte produkter og invester i produkter som er spesielt designet for å passe til din hudtype.

FAVORITT:Det er ikke bare Elin som elsker lips and dry spot balm—DET gjør vi også!
FAVORITT:Det er ikke bare Elin som elsker lips and dry spot balm—DET gjør vi også! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer