Få ting er så vanlig på fredager som taco her til lands, og så mange som én million nordmenn spiser taco hver eneste helg. Vi rett og slett elsker taco!
Den typiske «norske tacoen» med tacoskjell, kjøttdeig, grønnsaker, saus, ost og rømme, er helt klart en folkekjær favoritt, men hvorfor ikke prøve noe nytt? I Mexico er det faktisk like vanlig å bytte ut kjøttet med fisk, noe som smaker helt fantastisk.
Tirsdag er den store fiskedag-middagen i Norge, og ved å variere dine vanlige fiskemiddager, kan du jo innføre tacotirsdag med fisk! På den måten kan du spise taco flere ganger i uka.
For mer tips og inspirasjon se santamaria.no.
Taco med panert laks og mango- og papayasalsa
Slik gjør du:
Panert laks (start med dette):
1. Forvarm ovnen til 225 grader.
2. Skjær fisken i 1,5 centimeter terninger og legg i en bolle. Tilsett oljen og krydderblandingen. Bland godt.

3. Spre fiskestykkene ut på en stekeplate eller i en ildfast form, og stek i cirka sju minutter. Fiskestykkene er klare når de er gyllenbrune og sprø.
Guacamole med mango:
1. Skjær mangoen i terninger.
2. Mos avokadoen og bland sammen krydderblandingen.
3. Bland mangobitene i guacamolen. Topp med koriander og chili flakes.

Fyll minitubs eller tortilla-lefser med guacamole og laks. Topp med mango- og papayasalsa, frisk koriander og limesaft. Server!
Hvis du ønsker å bytte ut mini tubs med tortillia-lefser, varmer du tortilla-lefsene i stekeovn etter anvisningen på pakken. Eller for en mer autentisk tortilla; varm tortillaer i en grillpanne for å få fine striper.
Ønsker du flere tacotips fra Santa Maria? Klikk her

Taco med Ceviche av laks og chilimajones
Slik gjør du:
Ceviche:
1. Skjær fisken i små biter, legg bitene i en bolle.
2. Visp sammen saften av lime. Bland marinaden sammen med fisken og la det stå i kjøleskapet til marinering i minst 1 time.

3. Hell av all væsken fra fisken.
4. Finsnitt chili og vårløk, skjær mango i små terninger og grovhakk koriander.
5. Bland sammen med laksen og smak til med salt og kvernet pepper.
Chilimajones:
1. Bland majones sammen med ca. 1 ts chipotle paste, eller til ønsket styrke. Smak til med salt.

Guacamole:
1. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.
Server cevichen i Mini Taco Tubs sammen med guacamole i bunnen og topp med chilimajones.
Tips: Ønsker du en litt sterkere smak, kan du blande inn rødløk i Ceviche-blandingen.
Tips: Egner seg veldig godt som forrett. Ønsker du å servere det som snack, kan du bytte ut mini tubs med nacho chips.
Mer tips og inspirasjon finner du hos santamaria.no.
