Annonsørinnhold

Gilde

Det er noe helt spesielt med disse grillpølsene

Det er noe helt spesielt med disse grillpølsene
Publisert
Sist oppdatert

Grillpølser spiller hovedrollen ved så mange anledninger – og da er det greit å vite at det også finnes en litt sunnere variant som kan erstatte den «vanlige» folkefavoritten fra tid til annen.

Gildes Go' & Mager Grillpølse inneholder halvparten så mye fett, samtidig som den gode smaken bevares. Sies det, i alle fall...

Desiree Andersen (37) er personlig trener, kostholdsveileder og en skikkelig grillpølse-elsker. Hva synes hun om den magrere varianten?

Kravstort smakspanel

– Pølser er nok på mange måter min «guilty pleasure», forteller Andersen.

Hun bor på sommerøya Tjøme med to barn og samboer, og middagen grilles stort sett hver dag fra tidlig i april til sent i oktober.

Dermed var det en ekstra kravstor gjeng i smakspanelet da Go' & Mager Grillpølse skulle testes.

SUNNERE HVERDAG: Desiree Andersen er tydelig på at et sunnere kosthold i hverdagen skal føles givende, ikke energitappende. FOTO: Maciej Krzysztof
SUNNERE HVERDAG: Desiree Andersen er tydelig på at et sunnere kosthold i hverdagen skal føles givende, ikke energitappende. FOTO: Maciej Krzysztof Vis mer

– Ingen kommenterte at smaken var annerledes, og dét tar jeg som et stort pluss! Personlig synes jeg disse er vel så gode som vanlige grillpølser, skryter 37-åringen.

❝ Disse er vel så gode som vanlige grillpølser.

Tidligere har Andersen også testet nyheten Go' & Mager Bacon med 70 % mindre fett.

Jepp, en sunnere versjon av strimlene vi sverger til ved siden av speilegget på frokostbordet, i club sandwichen til lunsj og surret rundt en indréfilet til middag.

Er det like sprøtt, godt og smaksrikt som ellers? Her kan du kan se dommen (og tre fristende oppskrifter!).

Ekspertenes beste tips

I tillegg til å sitte på ekspertise som kostholdsveileder, er Andersen blogger. På desireeandersen.no deler hun stadig triks og råd med leserne sine. Aller mest går det på å ta de små valgene.

– Min filosofi er at en sunn livsstil og sunt kosthold skal være en kilde til overskudd og positiv energi – ikke stress, «nei-mat» og vanskelige regimer, sier tobarnsmoren.

Hun sitter på flere enkle tips for å oppnå en litt sunnere hverdag, uten å måtte snu opp-ned på livet som man kjenner det.

NØKKELHULLSMERKET: Sunnere, ja – men er den like god? Ifølge Desiree Andersen og familien hennes, er svaret ja. FOTO: Desiree Andersen
NØKKELHULLSMERKET: Sunnere, ja – men er den like god? Ifølge Desiree Andersen og familien hennes, er svaret ja. FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Andersen forteller for eksempel at det er lurt å ta med seg en frukt hver gang du går ut døra (da har du noe sunt for hånd hvis du blir småsulten mellom måltider) og å fylle halve tallerkenen med grønnsaker til middag.

Et annet lavterskel tips, er å bytte ut fete kjøttprodukter med magrere varianter.

Her er Go' & Mager-serien – med blant annet grillpølser, bacon, leverpostei og salami – midt i blinken. Samtlige produkter inneholder nemlig maks 9 % fett! En ekstra bonus er at de også er fri for melk og gluten.

Kristin Saarem er fagsjef ernæring i Nortura. Hun sier seg enig med Andersen i at magrere varianter med fordel kan erstatte de «vanlige» kjøttproduktene fra tid til annen.

– Skill mellom hverdag og fest for eksempel! Det er det du spiser i hverdagene som betyr mest for helsen, sier Saarem og legger til enda et godt tips på lista:

– Det aller enkleste er å se etter produkter som er merket med nøkkelhull. Nøkkelhullsmerkede produkter inneholder mindre fett, sukker og salt enn andre produkter innenfor samme kategori.

Alle Go' & Mager-produktene, med unntak av salami, er nøkkelhullsmerket.

❝ Det aller enkleste er å se etter produkter som er merket med nøkkelhull.

Nedenfor finner du tre oppskrifter med Go' & Mager Grillpølse signert Desiree Andersen.

De kan også lastes ned som PDF-hefte, så har du dem lett tilgjengelig til enhver anledning – enten det blir en sval sommerkveld eller en kaotisk barnebursdag.

LAST NED PDF-HEFTE MED OPPSKRIFTER HER.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Barnevennlig grillspyd (5 stk.) ⤴

Samle barnas favorittgrønnsaker og tre dem på grillspydet sammen med Go' & Mager Grillpølse. Vipps, så er pølsemåltidet litt sunnere!

Du trenger:

Slik gjør du:

1. Skjær opp mais, rød paprika, squash og rødløk i omtrent like biter før du trer dem på spydet. På den måten blir de varmet jevnt og er «ferdiggrillet» tilnærmet samtidig.
2. Pølsene snittes på langs og tres på lagvis – i en slangeform som vist på bildet over – med grønnsakene mellom.
3. Grill og nyt.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Kremet pølsegryte (3-4 pers.) ⤴

Enkel, rask og supergod.

Du trenger:

  • 1 pakke Gilde Go’ & Mager Grillpølser
  • 1 gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn squash
  • 1 liten boks mais
  • 1 beger lett crème fraîche
  • 2 ss. tomatpuré
  • 2 ss. sukkerfri ketchup
  • 1 ss. paprikapulver
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

1. Del pølsene i passe store biter som gir god tyggemotstand.
2. Hakk opp grønnsakene i små biter.
3. Stek så løken blank. Tilsett paprika, squash og pølsebitene.
4. Hell over crème fraîche, tomatpuré, ketchup og krydder.
5. Gi det hele et oppkok.
6. Ha maisen i rett før servering.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Pølse i proteinvaffel (4 stk.) ⤴

Dette er den personlige trenerens vri på klassisk grillpølse i brød med potetsalat og sprøstekt løk. I stedet blir det grillpølse i grov proteinvaffel med sprøstekt søtpotet og blomkålsalat.

Like godt, bare sunnere!

Du trenger:

Slik gjør du:

1. Legg pølsene på middels varme på grillen, og vend dem slik at de blir godt og jevnt grillet på alle sider.
2. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller med stavmikser.
3. Ha litt olje i vaffeljernet og stek fire plater på middels varme.

bloggen til Desiree finner du også oppskrift på det fristende tilbehøret hun ofte lager til pølsemåltidet: Blomkålsalat med erter og reddiker, lynsyltet rødløk og spicy søtpotetbiter.

FOTO: Desiree Andersen
FOTO: Desiree Andersen Vis mer

Det finnes mange andre spennende og smaksrike produkter i Go' & Mager-serien. Ta en titt under!Se også Desiree Andersens tre deilige oppskrifter med Go' & Mager-bacon her. Én av dem er den råflotte «hotellfrokosten» du ser under.

Det er noe helt spesielt med disse grillpølsene
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer