FESTUNDERTØY: Husker du på disse 5 tingene når du velger undertøy til festantrekket? Foto: Change
FESTUNDERTØY: Husker du på disse 5 tingene når du velger undertøy til festantrekket? Foto: Change

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

Velger du riktig ser både antrekket bedre ut og gir økt komfort gjennom hele kvelden!

For mange er julebordsesongen allerede i gang, men et vellykket festantrekk er ikke bare forbeholdt julen. Er du av typen som bruker lang tid på å finne riktig antrekk, men som på selve dagen litt tilfeldig drar frem undertøyet fra skuffen? Vel, du er ikke alene! Men lurt er det nok ikke.

For at festantrekket skal ta seg best ut, kan det nemlig lønne seg å være bevisst på hva slags undertøy du tar på deg under kjolen eller jumpsuiten. Smaken er som baken, men baken varierer også fra person til person. Derfor er det viktig å finne undertøy som faller i smak, men som også støtter, løfter og former din fasong.

Shop ut våre undertøysfavoritter nederst i saken!

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

Her er 5 undertøystips du trenger å vite om for å få frem det beste ved din kropp!

LES OGSÅ: Dette basic-undertøyet bør enhver kvinne eie

Ta med festantrekket i butikken

Managing Director hos undertøyskjeden Change, Beate Higley, har en klar oppfordring til de som ønsker å finne undertøy som passer best under festantrekket.

- Vit hva undertøyet skal brukes under, sier Higley og legger til:

- Ta gjerne med deg antrekket når du skal finne riktig undertøy. Da er det lettere å finne det undertøyet som passer best til figuren din, men som samtidig fremhever antrekket best mulig.

Men så står du der da, med kjolen i hånden og et hav av undertøy foran deg. Hvordan vet du hva som er riktig for akkurat din fasong og ditt antrekk?

- I Change er vi opptatt av å finne riktig størrelse og fasong til hver enkelt person. Har du alltid brukt samme størrelse, er den mest sannsynlig feil. Med eksperthjelp fra folk som kan faget får du riktige mål og dermed riktig undertøy.

LES OGSÅ: Den ultimate bh-guiden - slik velger du riktig

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

Den magiske shapingkjolen

Men det er ikke bare nytt undertøy du bør vurdere å investere i. Hold-in og shaping-undertøy er plagg som er designet for å støtte, løfte og forme – slik at antrekket ser best mulig ut på kroppen.

Plaggene er designet for å fylle ulike behov, og det finnes ulike grader av shape-effekt.

- En shaping-kjole er ofte et godt valg under tettsittende kjoler og skjørt, da det gir en glatt silhuett fra rygg til lår. De beste er designet slik at de kan kombineres med den bh-en som passer perfekt til deg og antrekket, sier Higley.

Videre anbefaler Higley at du tenker gjennom hvilket eller hvilke områder på kroppen du ønsker å «shape», slik at du velger riktig plagg. Det kan også være verdt å merke seg at man ofte skal ha på seg plagget i mange timer, så det bør ikke være for stramt og ukomfortabelt.

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

Bli kvitt trusekanten

Kanskje har du droppet kjolen til fordel for en lekker bukse og topp? Når endelig har fått på deg finstasen, er det kjedelig om antrekket trekkes ned av uheldige trusekanter eller en bh som klemmer på feil steder. Da kan en body være løsningen.

- Med en body slipper du å tenke på om undertøyet synes under antrekket. Velg helst en body med hipstertruse der strikken går under rumpen, eller en string-body, for å bli kvitt alle trusekanter, forteller Higley.

Tips! Har du først valgt et annet festantrekk enn kjole, kan også en Shape Body Suit være et godt valg. Et slikt plagg jevner ut konturen på rygg, mage, hofter og lår, og passer perfekt til festantrekk med ben.

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

LES OGSÅ: Videoen som hjelper deg med å velge den perfekte bh-en

Den beste investeringen i undertøysskuffen

Uavhengig av om du velger å gå for såkalt shapewear eller ikke, anbefaler Higley at du investerer i en hipstertruse med høyt liv.

- Med en hipsterfasong slutter trusen like under rumpen, noe som gjør at du slipper synlige merker. I tillegg gjør det høye livet at hofte og magen får en jevn kontur. En slik truse kommer i flere fasthetsgrader og fasonger, og også som stringmodell, forteller Higley.

Velg riktige farger

Når riktig undertøy- og shapewear-modell er valgt, er fargen den siste avgjørelsen du må ta. Preferanser på farger er individuelle, men såkalte festfarger er ofte dype farger i grått, blått og rødt, for ikke å glemme den ukronede favoritten, svart.

Dette bør du tenke på når du velger undertøy til festantrekket

Men Higley oppfordrer gjerne folk til å prøve noe nytt, da den lille sorte kjolen ikke nødvendigvis må ha sort undertøy under.

- Mitt generelle tips er å velge farger som komplimenterer hud- og hårfarge, sier Higley og fortsetter:

- Tradisjonelt sett har det også vært en regel som heter «lyst undertøy under lyse klær og svart undertøy under mørke klær». Sistnevnte er smart ettersom lekkert hvitt eller ivory-farget undertøy får mørke nupper om du bruker det under mørke klær, sier Higley.

LES OGSÅ: Disse plaggene fremhever formene dine bedre noe annet

Samtidig viser ofte trendbildet at det kan være fint å skape kontraster i antrekket.

- Ønsker du at undertøyet skal stå i kontrast til klesplagget, kan være fint å gå for en mer eksklusiv modell med delikate blonder, da undertøyet blir en viktig og lekker del av hele antrekket, avslutter Higley.

Shop vårt favorittundertøy her eller finn din nærmeste Change butikk!

undefined
Til forsiden