Annonsørinnhold

Haugen-Gruppen

Helsemat

Dette brødet gir deg bedre helse

Når du står foran brødhyllene kan det være lurt å tenke på et par ting. Valg av brød kan gjøre en stor forskjell og med disse oppskriftene kommer du garantert til å få mersmak.

SUNNE FRISTELSER: Sunt, søtt og smakfullt - hva mer kan du ønske deg? FOTO: NTB/Scanpix
SUNNE FRISTELSER: Sunt, søtt og smakfullt - hva mer kan du ønske deg? FOTO: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rugbrød har vært en del av våre norske mat-tradisjoner i en årrekke. Det er slett ikke uten grunn. Brødet har en deilig konsistens, god holdbarhet og ikke minst en smak som er langt over gjennomsnittet. Med en stadig mer aktiv hverdag har bevisstheten rundt maten vi spiser, og hvordan den påvirker oss, blitt større. Derfor er det ekstra viktig å finne fram til produkter med de gode næringstoffene som holder energinivået oppe og gir helsen et ekstra løft. Og selvsagt skal brød smake skikkelig godt!

ENERGI: Proteinbrød fra Mestemacher inneholder næringstoffer som gjør at du holder koken ekstra lenge. FOTO: NTB/Scanpix
ENERGI: Proteinbrød fra Mestemacher inneholder næringstoffer som gjør at du holder koken ekstra lenge. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Gode helsegevinster

Fullkornprodukter, som Proteinbrød fra Mestemacher, har et mye høyere innhold av kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter enn kornprodukter laget på finmalt mel. Undersøkelser viser også at de som spiser mye fullkorn, både veier mindre og har lavere risiko for hjerte-karsykdommer, diabetes og tarmkreft enn de som ikke ikke spiser fullkornsprodukter.

Rugmel påvirker blodsukkeret på en langsommere måte enn mange andre meltyper. For høyt blodsukker kan både svekke immunforsvaret og i verste fall føre til diabetes. At det påvirker humøret og konsentrasjonen er i seg selv en god grunn til å velge rug til flere av dagens måltider. Rug inneholder i tillegg prebiotika, et stoff som er veldig bra for de gode bakteriene i tykktarmen. Å spise rug er dermed også med på å hindre sykdomsfremmende bakterier i å formere seg.

Gir metthetsfølelse

Mengden av riktig kostfiber bidrar til at Proteinbrød både fyller og metter. Fibrene binder nemlig til seg vann og gjør at maten blir liggende lenger i magesekken og sender signaler til hjernen om at du er mett. Ønsker du vektreduksjon kan også dette være en god hjelp på veien. Med ekstra proteiner får du også et høyere og mer stabilt energinivå. Hvem ønsker seg vel ikke litt ekstra å gå på i en travel hverdag?!

KVALITET: Rugen som brukes i Proteinbrød fra Mestemacher går gjennom strenge kontroller. FOTO: NTB/Scanpix
KVALITET: Rugen som brukes i Proteinbrød fra Mestemacher går gjennom strenge kontroller. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Sunne frø og kjerner

IKKE ETT FETT: Solsikkefrø er en god kilde til det sunne vegetabilske fettet vi trenger. FOTO: NTB/Scanpix
IKKE ETT FETT: Solsikkefrø er en god kilde til det sunne vegetabilske fettet vi trenger. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Proteinbrød inneholder solsikkefrøkjerner, sesamfrø og linfrø. Dette er ikke bare gode kilder til viktige næringsstoffer som protein, fiber, kalsium, jern, sink, sunne essensielle fettsyrer, magnesium o.a. Kjerner og frø har også lav glykemisk indeks og passer også derfor for deg som har diabetes.

For at du skal få det ypperste av ingredienser, gjennomføres det flere kvalitetskontroller på høyt nivå, både underveis og i etterkant av produksjonen. Brødet har ingen kunstige tilsetningstoffer og innpakningen, samt en høyteknologisk varmeprosess, gjør at Proteinbrødet oppnår ekstra lang holdbarhetstid. Proteinbrød fra Mestemacher er et velsmakende brød i tillegg til at det er akkurat så saftig og mykt som et godt rugbrød skal være.

GIR MERSMAK: En lett og god start på dagen eller bare litt søtt påfyll. FOTO: NTB/Scanpix
GIR MERSMAK: En lett og god start på dagen eller bare litt søtt påfyll. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Søtt og blandet

 • 2 skiver Mestemacher Proteinbrød
 • 4 ss kvarg
 • Bær (feks. bringebær, blåbær og bringebær)
 • 2 ss honning
 • 1 ss finhakket pistasjnøtter litt sitronmelisse til pynt

1. Legg en spiseskje kvarg på hver av brødskivene. 2. Dander bærene pent oppå. Topp med honning og dryss over hakket pistasjenøtter. 3. Til slutt, pynt med sitronmelisse.

SMAKFULL: Her har du noen gode munnfuller som garantert kommer til å gå ned på høykant. FOTO: NTB/Scanpix
SMAKFULL: Her har du noen gode munnfuller som garantert kommer til å gå ned på høykant. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Energibombe med kjøttsalat

 • 4 skiver Mestemacher Proteinbrød
 • 100 g kremost (gjerne lett)
 • 150 g bolognapølse eller skinke
 • 2 mini sylteagurker
 • 80 g rømme (eller kesam)
 • 1/2 bunt persille, finhakket
 • 1 ss kapers
 • 6 salatblad kvernet pepper

1. Del brødskivene i to, skjær opp pølse eller skinke. Finhakk agurk og kapers. 2. Bland rømme/kesam, hakket agurk, persille og kapers. 3. Sett brødet inn i ovnen noen minutter til det er crispy eller bruk brødrister. 4. Legg salat på brødet og dander kjøttsalaten oppå. Pynt med persille og kvern grovt pepper på toppen.

LUKSUS: Denne kan du med hell servere både til hverdags og fest. FOTO: NTB/Scanpix
LUKSUS: Denne kan du med hell servere både til hverdags og fest. FOTO: NTB/Scanpix Vis mer

Gladlaks

 • 4 skiver Mestemacher Proteinbrød
 • 100 g kremost (gjerne lett)
 • 2 små epler
 • 2 ss gresskarkjerner
 • 1 pakke røkt laks
 • 1 liten bunt dill presset sitron

1. Del brødskivene i to og stek dem i litt olje til de blir sprø, sammen med gresskarkjernene. 2. Vask eplene, del dem i halve og skjær opp hver del i 8 tynne båter og drypp over sitronsaft. Bland hakket dill, gresskarkjerner og eplebiter sammen med kremosten. 3. Legg en skive røkt laks på hvert brødskive, legg på kremost-blandingen og pynt med epleskiver.

To ekstra gode nyheter!

Her får du andre varianter av smakfulle og helsebringende brød å velge mellom.

Dette brødet gir deg bedre helse

Veganbrød fra Mestemacher er spesielt laget for deg som ikke vil ha animalske ingredienser. Med riktig sammensatte ingredienser, får du i dette brødet den næringen du trenger.

Havrebrød fra Mestemacher har blant annet gunstig effekt for både kolestrol og blodsukkernivået.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer