Annonsørinnhold

Sensodyne

Dette ødelegger kosen for mange av oss

Lykken er en god iskrem eller en varm kopp kakao foran peisen. Men ikke for alle.

PLAGSOMT: Ising i tennene er både plagsomt og irriterende. Heldigvis kan det forebygges. Foto: Shutterstock
PLAGSOMT: Ising i tennene er både plagsomt og irriterende. Heldigvis kan det forebygges. Foto: Shutterstock Vis mer

Se for deg en skål med deilig, italiensk iskrem. Eller en stor kopp varm kakao toppet rikelig med krem og marshmallows. For mange er dette oppskriften på kos og total lykke.

For andre er kosen ødelagt bare ved tanken på den umiddelbare isingen i tennene som borer seg ned i kjeven, idet godsakene treffer munnen. Så mange som én av åtte opplever ising i tennene, og det kan oppstå både når du spiser varm eller kald mat og drikke.

Isingen kan med andre ord ødelegge kosestunden ordentlig!

Hvorfor iser det i tennene, egentlig?

Det kan være mange grunner til at du opplever ising i tennene dine. Det kan oppstå på grunn av arvelig disposisjon. Noen er født med tykk emalje og noen med tynn. Mat- og drikkevaner kan også forårsake ising.

For eksempel kan et høyt inntak av syreholdig drikke, som kullsyreholdig brus eller appelsinjuice, etse seg gjennom emaljen visse steder på tennene. I tillegg kan tannbørsteteknikk påvirke sensitiviteten. Er du litt for hardhendt med tannbørsten, kan det bidra til at nervene blottlegges for mye, noe som dermed vil føre ising.

IKKE FOR HARDT: Unngå å pusse tenne for hardt. Det kan blottlegge nerven og føre til ising. Foto: Shutterstock
IKKE FOR HARDT: Unngå å pusse tenne for hardt. Det kan blottlegge nerven og føre til ising. Foto: Shutterstock Vis mer

Enkelt sagt så oppstår isingen når nervene blir utsatt for en eller annen form for påvirkning. De ligger i den indre kjernen av tennene, og blir de eksponert for syre, kulde eller varme kan du fort kjenne den ubehagelige isingen.

Heldigvis finnes det en løsning på problemet, slik at du kan ta kosen tilbake.

Mer kos med mindre ising

Start gjerne med å ta en prat med tannlegen din, som i de aller fleste tilfeller kan finne årsaken til isingen, og gi deg råd om god munnpleierutine.

Ofte kan problemet løses så enkelt som ved å bytte tannkremen med en som er spesielt utviklet for å lindre og forhindre ising i tennene. Sensodyne er anbefalt av tannleger verden over, fordi den kan vise til dokumentert lindring av ising i tennene og langvarig beskyttelse ved anbefalt bruk.

RIKTIG TANNKREM HJELPER: Sensodyne er anbefalt av tannleger, og er med på å lindre ising i tennene.
RIKTIG TANNKREM HJELPER: Sensodyne er anbefalt av tannleger, og er med på å lindre ising i tennene. Vis mer

Pusser du tennene to ganger daglig med Sensodyne vil det bygge seg opp et beskyttende lag på den sensitive emaljen som over tid vil gi en langvarig effekt. Mange opplever også forbedringer etter kun få dager.

Med mindre ising i tennene kan du derfor slappe av og nyte kosen i ro og mak uten å grue deg til ubehag. Får du fikset problemet, kan det hende at nettopp premien er en god is på pinne.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer