ANNONSØRINNHOLD

Lindex

Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Og de er så enkle å style!

– For å sikre høstgarderoben, er det fem nøkkelplagg du bør ha i skapet. Dette er plagg som kan brukes til flere anledninger, og på forskjellige måter, sier personal shopper hos Lindex, Marianne Bones.

Vi har samlet plaggene hun mener vi bør investere i!

Psst: Sjekk vår ultimate ønskeliste nederst i saken og bli inspirert.

Strikk

En av fordelene med at det blir kjøligere i lufta, er man endelig kan leke seg med lag på lag. Høst er tiden for varme, myke, deilige plagg – og strikk troner øverst på lista over «must haves».

– Strikkegenserne har kommet i mange forskjellige snitt og fasonger denne sesongen, så her finnes det noe til ethvert antrekk!, sier Bones og fortsetter:

– De lange og vide genserne passer perfekt til en smal bukse, mens de litt kortere og mer «oversize» genserne går fint med skjørt, jeans med høyt liv og dressbukser.

Hun tipser også om å velge strikk med V-hals dersom man ønsker å forlenge halsen eller fremheve brystene.

image: Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Skjørtet

Et fint og behagelig skjørt er alfa omega til høstsesongen.

– Har man lange ben, er det flott med de lengre skjørtene. Vil man gi inntrykk av at man har lengre ben enn man egentlig har, bør man gå for smale skjørt som rekker akkurat over knærne, forklarer Bones.

For å fremheve midje, kan du gå for smale skjørt eller skjørt som har strikk i livet.

– Putt genseren oppi skjørtet, og du er «good to go»!

image: Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Jordtoner

Jordtoner og delikate off-white-nyanser er sesongens mest trendy fargepalett.

– Disse fargene er rålekre i kombinasjon med rustfargene vi også ser mye av i motebildet, og er i tillegg fantastiske sammen med det siste nøkkelplagget denne sesongen; nemlig klær i ruter, sier Bones.

image: Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Ruter

Ruter er også i vinden i høst – faktisk blir mønsteret, dog i forskjellige farger og varianter, ekstra populært hver høst.

Grunnen? Det er klassisk, tidløst og stilsikkert!

– Har man en rutete bukse eller et rutete skjørt, kan man fullføre den moteriktige looken med en ensfarget overdel. Dét sørger for at det rutete elementet roes ned, og man sitter igjen med et harmonisk uttrykk.

– Ønsker man noe nytt på jakkefronten, vil jeg absolutt anbefale å gå for en rutete variant. Den kan man trygt ta frem år etter år, forsikrer Bones.

Vil du slenge deg på trenden på en litt mer diskré måte, kan rutene dras inn i tilbehøret – for eksempel i form av et skjerf.

image: Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Dressbuksen

Dressbuksen er en klassiker og en allsidig venn i klesskapet. Den passer like godt til jobb, hverdag og festlige tilstelninger, og kan kombineres med det meste; alt fra en formell skjorte, til myk og deilig strikk.

Bones er full av lovord om plagget:

– Dressbuksen er fin fordi den kan dresses opp og ned. Prøv den med ton-i-ton overdeler, kontrastfarger, chunky kvaliteter, med sarte materialer... Vips, så har du flere helt forskjellige uttrykk med én og samme bukse!

image: Disse fem plaggene bør du ha i klesskapet i høst

Lindex har lansert konseptet «Your smart wardrobe» som handler om å veilede deg og meg til å bygge en smartere – og mer bærekraftig – garderobe der plaggene brukes om og om igjen.

Så, hva er ekspertens beste tips for å bygge nettopp en slik garderobe?

– Tenk langsiktig! Hva mangler i garderoben for å gjøre morgenen litt enklere?, sier Bones og fortsetter:

– La deg inspirere av butikker og mennesker rundt deg! Det er også flere ting det er viktig å tenke gjennom; passer plagget for eksempel med andre plagg du har i garderoben? Kan du bruke det til flere anledninger – som jobb, fest og andre sosiale sammenkomster

Pssst: Om du synes det er vanskelig å finne frem til plaggene du faktisk bruker selv, kan du få eksperthjelp i Lindex' butikker ved å benytte deres personlige shoppere – helt gratis.
Genialt!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.