Annonsørinnhold

Dui Clinique

Kuldebehandling:

Drømmer du om å utvide tilbudet i klinikken din?

Uansett om du drømmer om å bli din egen sjef eller om du allerede har en helse- eller skjønnhetsklinikk, kan Osmo Therm fra Dui Clinique utvide horisonten din.

EFFEKTIVT: Å bruke kuldebehandlingsapparatet Osmo Therm fra Dui Clinique gjør det mulig å behandle klienter på en smertefri, effektiv måte. Fot- og cryoterapeut Nina Fleischer opplever at behandlingen er etterspurt - og virkningsfull.
EFFEKTIVT: Å bruke kuldebehandlingsapparatet Osmo Therm fra Dui Clinique gjør det mulig å behandle klienter på en smertefri, effektiv måte. Fot- og cryoterapeut Nina Fleischer opplever at behandlingen er etterspurt - og virkningsfull. Vis mer

Drømmer du om å få flere klienter i behandling på helse- eller skjønnhetsklinikken din? Eller jobber du kanskje i helsevesenet og har en hemmelig ambisjon om å bli din egen sjef en vakker dag?

Du er ikke den eneste som går med vokseplaner - eller drømmer om å gjøre noe annet i livet. Kanskje kan Dui Cliniques apparater for kuldebehandling - kjent som cryobehandling - være løsningen du har ventet på?

Gjennom mer enn 30 år har Tønsberg-firmaet Dui Clinique utviklet og forsket på å lage apparater som kan brukes i terapeutisk behandling uten bruk av kirurgi. Nyeste skudd på stammen heter Osmo Therm.

SMERTEFRI TEKNOLOGI: I motsetning til andre cryo-apparater tar Osmo Therm fra Dui Clinique i bruk en sonde, slik at det kun er visse områder av kroppen som behandles. Apparatet utmerker seg ved også å tilby varmebehandling - og behandling med to typer mikrostrøm.
SMERTEFRI TEKNOLOGI: I motsetning til andre cryo-apparater tar Osmo Therm fra Dui Clinique i bruk en sonde, slik at det kun er visse områder av kroppen som behandles. Apparatet utmerker seg ved også å tilby varmebehandling - og behandling med to typer mikrostrøm. Vis mer

Osmo Therm skiller seg ut fra andre cryobehandlingsapparater ved at kuldebehandlingen er uten bruk av vakuum. Det gjør den skånsom for huden og helt smertefri. Osmo Therm tilbyr også varmebehandling, og to forskjellige typer mikrostrømsbehandling.

Kuldebehandling, sier du?

Formålet med termisk påvirkning er å påvirke blodsirkulasjonen på den delen av kroppen som skal behandles. Osmo Therm-behandlingen skaper et termisk sjokk ved at temperaturen i fettcellene reduseres. Denne prosessen kalles apoptose - og er betegnelsen på en prosess som foregår i kroppen fra før.

Apoptose resulterer i en gradvis degenerering og eliminiering av døde fettceller. Med andre ord kan behandlingen bekjempe cellulitter, overflødig lokalt fett og slapp hud.

Mikrostrømmen Osmo Therm bruker, stimulerer kroppen til å øke produksjonen av fibroblaster, som er helt avgjørende i kroppens egen produksjon av kollagen, elastin og hyaluronsyre.

KULDEBEHANDLING: Her bruker fysioterpeut ved Skedsmokorset Fysikalske Institutt, Thomas Grønning, cryoterapi for å avhjelpe en vond skulder hos en av klientene sine.
KULDEBEHANDLING: Her bruker fysioterpeut ved Skedsmokorset Fysikalske Institutt, Thomas Grønning, cryoterapi for å avhjelpe en vond skulder hos en av klientene sine. Vis mer

Det Karolinska Institutet i Stockholm har forsket på kuldebehandling av fettceller. Forskningen deres har vist at når man påvirker "hvitt fett" med kulde, fremmer det veksten av blodårer som omdanner det hvite fettet til brunt fett. Dette brune fettet er mye lettere for kroppen å forbrenne.

Du har kanskje hørt at cryoterapi kan være hardt for kroppen. Det gjelder ikke Osmo Therm-behandling, fordi den ikke settes fast ett sted på kroppen og lager vakkum. Behandlignen utføres i stedet ved hjelp av en sonde som føres rundt på kroppen. Behandlingen er derfor smertefri, uten bieffekter - og føles egentlig mest av alt som en litt kjølig massasje.

En bonuseffekt er at de som behandles med Osmo Therm føler seg veltilpasse, friske og mer vitale. Best av alt er at de ikke trenger å vente i ukesvis på å se resulatene. De kommer med det samme.

Osmo Therm er laget for å kunne hjelpe massører, frisører, fysioterapeuter, kiropraktorer og annet helsepersonell. Og på grunn av de gunstige oppstrammingseffektene apparatet har for huden også for hud- og helseterapeuter.

I denne videoen kan du se fysioterapeut Thomas Grønning fra Skedsmokorset Fysikalske Institutt demonstrere hvordan kuldebehandling kan brukes for behandling av nakke, skulder, kne (som vanligvis er utfordrende å behandle) og artrose i hender.

Grønning demonstrerer apparatet Cryo21 som er forgjengeren til nyvinningen Osmo Therm:

En ingeniør som ikke passet inn

Historien til Dui Clinique begynner en gang på 90-tallet. Ingeniør og forretningsmann Nils Christian Mortensen og kosmetolog og ernæringsekspert Audrey Wong Mortensen gjør forsøk med bruk av urter i behandlingen av akne, pigmentering og arrdannelser. Etter hvert begynte de å undersøke effektene av urter sammen med elektrisitet.

Tanken bak er hentet fra Arndt-Schultz' lov som opprinnelig ble uttenkt på slutten av 1800-tallet. Den sier at svak elektrisk stimulering øker den fysiologiske aktiviteten, mens en kraftig stimulering begrenser eller stopper den.

GRUNNLEGGERNE: Ernæringsekspert Audrey Wong Mortensen og ingeniør Nils Christian Mortensen står bak Dui Clinique. Ekteparet har mer enn 30 års erfaring med naturmedisin og medisinske og kosmetiske apparater.
GRUNNLEGGERNE: Ernæringsekspert Audrey Wong Mortensen og ingeniør Nils Christian Mortensen står bak Dui Clinique. Ekteparet har mer enn 30 års erfaring med naturmedisin og medisinske og kosmetiske apparater. Vis mer

I over 30 år har ekteparet videretutviklet konseptet - og driver i dag Dui Clinique med forhandlere i Sverige, Danmark, Finland, Estland - og Norge. Hovedkontoret ligger i Tønsberg. Det er også her de holder kurs og seminarer for klinikkene som bruker apparatene deres.

- Egentlig var jeg ingeniør, sier Nils Christian Mortensen.

- Men jeg trivdes ikke. Da jeg begynte med naturmedisin og medisinske og kosmetiske apparater fant jeg min plass i livet. Jeg treffer mange mennesker og det trives jeg godt med. Vi har apparater som vi solgte en gang på 90-tallet som fortsatt er i bruk. Det er veldig gøy.

- Hvordan er det å drive selskapet sammen med sin kone?

- Vi er veldig forskjellige, men vi har vært sammen i 30 år, så noe riktig må vi ha gjort! Det er ikke bare-bare å drive et familieselskap, men jeg tror vi får det til fordi vi har vært vårt område. Min kone har en mastergrad i ernæring, mens min bakgrunn er som ingeniør. Hun er nok en bedre administrator enn meg, og det er bra, for da kan jeg bruke mine kreative evner.

Mortensen har også flere patenter på naturmedisin, som han har forsket seg frem til gjennom årene.

- En lett og fin måte å få i gang blodsirkulasjonen

En av behandlerne som bruker Osmo Therm fra Dui Clinique er Nina Fleischer. Hun driver Cryoklinikken i Aurorasenteret på Tolvsrød.

KLINIKKEIER: Nina Fleischer driver Cryoklinikken på Tolvsrød. Hennes erfaring med kuldebehandlingsapparater fra Dui Clinique er at klientene hennes har glede av dem.
KLINIKKEIER: Nina Fleischer driver Cryoklinikken på Tolvsrød. Hennes erfaring med kuldebehandlingsapparater fra Dui Clinique er at klientene hennes har glede av dem. Vis mer

Egentlig slo hun seg opp som fotterapeut i 2014 - og jobbet med fotterapi og klassisk massasje de neste årene. Men i 2019 fikk hun nyss om et apparat fra Dui Clinique som heter Cryo21. Det baserer seg på den samme kuldebehandlingsmetoden som også finnes i nyvinningen Osmo Therm.

- Som fotterapeut har jeg erfart at nedsatt blodsirkulasjon er skyld i mange av klientenes plager. Da jeg begynte å bruke cryoterapi, ble repertoaret mitt utvidet. Nå behandler jeg både for nedsatt sirkulasjon, mot smerter og med vektregulering ved hjelp av cryo.

- Nå jobber du kanskje mer med cryo enn med fotterapi, eller hva?

- Det er fifty-fifty, men det går gjerne litt over i hverandre. Jeg får klienter som kommer for å få fotterapi, med smerter og dårlig sirkulasjon, og erfaringen min er at cryobehandling er en lett og fin måte å avhjelpe sirkulasjonen på. Både klassisk massasje, akupunktur og varme omslag bruker varme, men jeg har opplevd at cryomassasje er 40 prosent mer effektivt enn klassisk massasje.

- Oi!

- Ja. Det som skjer er at kuldemassasjen først fører til en vasokonstriksjon, altså at blodårene trekker seg sammen. Når denne kontraksjonen skjer, trigger det kroppens vaskulære system til å jobbe selv. Resultatet er en vasodilatasjon - en utvidelse av blodårene, og det betyr økt blodsirkulasjon.

ERFAREN: Etter at hun hadde jobbet som fotterapeut i en årrekke, ble Nina Fleischer kjent med cryobehandling gjennom Dui Clinique. I dag behandler hun like ofte rygg, skulder og nakke som føtter.
ERFAREN: Etter at hun hadde jobbet som fotterapeut i en årrekke, ble Nina Fleischer kjent med cryobehandling gjennom Dui Clinique. I dag behandler hun like ofte rygg, skulder og nakke som føtter. Vis mer

- Ble du overrasket over effekten av cryoterapi da du startet?

- Absolutt. Jeg tenkte: "Wow, hvis dette fungerer, er det supertdupert". Jeg startet jo med bena, i og med at jeg er utddannet fotterapeut, men nå jobber jeg like mye med rygg, skuldre og nakker. Det fine med cryobehandlinger at det ikke er nødvendig å legge så mye trykk i massasjen. Det gjør den mindre smertefull.

Kursvirksomhet og fellesskap

Behandlere som Nina Fleischer jobber gjerne alene fordi de driver egen klinikk. Da blir det fort så som så med arbeidsfellesskap og kontakt med kolleger. Det har Dui Clinique vært veldig oppmerksomme på - og ønsket å forandre på.

SEMINARER OG KURS: Dui Clinique holder kontinuerlige kurs for klinikkene som bruker apparatene deres. De holder også andre kurs, om spesifikke emner som smertebehandling, mage-/tarmproblematikk, etc. for at behandlerne hele tiden kan holde seg oppdatert.
SEMINARER OG KURS: Dui Clinique holder kontinuerlige kurs for klinikkene som bruker apparatene deres. De holder også andre kurs, om spesifikke emner som smertebehandling, mage-/tarmproblematikk, etc. for at behandlerne hele tiden kan holde seg oppdatert. Vis mer

- I alle de nordiske landene har vi laget en egen Facebook-side for alle klinikkene vi selger apparater til. Der kan vi komme med råd og svar på spørsmål om behandlingene, men kanskje viktigere er at det er et sted der behandlerne kan møte likesinnede. De kan jo fort føle at de er litt alene i verden, men her inne kan de møtes, sier Nils Christian Mortensen.

Alle behandlere som kjøper et cryoterapiapparat fra Dui Clinique inviteres på to gratis grunnkurs. Kursene holdes slik at behandlerne lærer å bruke apparatet på en profesjonell måte - og får en innføring i teorien bak konseptet.

SKÅNSOMT: Behandling med Osmo Therm utføres ved hjelp av sonde - og føles som en litt kjølig massasje. Klienter opplever effekten med det samme, og slipper lang ventetid.
SKÅNSOMT: Behandling med Osmo Therm utføres ved hjelp av sonde - og føles som en litt kjølig massasje. Klienter opplever effekten med det samme, og slipper lang ventetid. Vis mer

- Det er viktig at alle som jobber med Osmo Therm også kjenner til hva som skjer i kroppen til kundene under behandling, sier Mortensen.

I november holder Dui Clinique og deres Beauty Boss Business School et seminar for folk som er interesserte i å lære mer om Osmo Therm og dens helt særegne måte å bruke kulde, varme og strøm i behandlinger. Hvem vet, kanskje er det her du realiserer drømmen du har gått og båret på i årevis?

Seminaret går av stabelen 8. november i Oslo.

Her kan du lese mer om seminaret til Dui Clinique!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer