Annonsørinnhold

LYKO

PARFYME

Duften som gir deg selvtillit

—og et genialt hack som får den til å vare, og vare!

POW! Litt ekstra selvtillit i en travel hverdag? Bring it, sier nå vi!
POW! Litt ekstra selvtillit i en travel hverdag? Bring it, sier nå vi! Vis mer

En selvtillitsboost, hvem trenger ikke det iblant—eller ofte? Eller et realt splæsj av ekstra energi og lykkefølelser? Nei, vi snakker ikke om kaffe, men parfymen. For det er utrolig hva den rette parfymen kan løfte; humør, pågangsmot, følelser av spenning, eleganse, maskulinitet, femininitet, uovervinnelighet… og ja, ikke minst den haken!

Men hvordan finner man egentlig den rette? For å komme til bunns i parfymemysteriet har vi snakket med dronningen av parfyme, Ilaf Hamad hos Lyko. Hun røper parfymetabbene som kan koste deg dyrt, parfymetrikset som går viralt, og ikke minst, tipsene for å finne den eneste eneeller om mulig, flere!

TEKKELIG OG GOD: Yes, denne er YPPERLIG for deg som leter etter den perfekte duften til jobb!
TEKKELIG OG GOD: Yes, denne er YPPERLIG for deg som leter etter den perfekte duften til jobb! Vis mer

— Vi går rett på sak: Hvordan vet man egentlig hvilken duft som kler en?

— Prøv alltid parfymen på egen hud og la den «utvikle seg» i 15-30 minutter. Parfyme styrker personligheten din, så det er en fordel å tenke på om man er en dominerende og autoritær person, eller for eksempel en søt og mer «uskyldig» type.

Psst! Lurer du på hvor mange spray du kan driste deg til, eller hvordan du IKKE bør oppbevare parfymen? Svaret får du litt lengre ned, bare!

SPRAY HER: Hemmeligheten ligger i å spraye på de varme pulspunktene, tipser parfymedronning Ilaf hos Lyko. Foto: NTB Scanpix
SPRAY HER: Hemmeligheten ligger i å spraye på de varme pulspunktene, tipser parfymedronning Ilaf hos Lyko. Foto: NTB Scanpix Vis mer

—Hvordan og hvor bør man egentlig påføre parfyme?

—Påfør på varme soner som pulsområder; halsen, bak ørene og håndledd. Om sommeren kan man også påføre parfymen på innsiden av albuen og bak knærne siden man er litt lettere kledd. TIPS! Ikke påfør for nærme og ikke for langt unna. Cirka 10-15 centimeterer fint.

—Er det noe sted man IKKE bør påføre parfyme, men som vi sikkert gjør?

UTFORSK DINE NYE SIDER: Eilish No.2 EdP er en sensuell og magnetisk duft som oppmuntrer deg til å utforske din personlige, dristige og forføreriske side.
UTFORSK DINE NYE SIDER: Eilish No.2 EdP er en sensuell og magnetisk duft som oppmuntrer deg til å utforske din personlige, dristige og forføreriske side. Vis mer

— Rett på silkeplagg, eller på halsen mens man har på seg smykker.

—Parfymetrikset som går viralt?

—Påfør moisturizer eller vaselin før du tar på parfyme— dette gjør at duften sitter så lenge som mulig!

—Dette burde flere vite om parfyme?

—At parfymeduft er en del av ens identitet og at den kan brukes bevisst for å påvirke hvordan andre oppfatter deg. Man kan ha en signaturduft eller en hel «duftgarderobe».

—Hva er ditt beste parfymetips for nybegynnere?

EKSTRA: Denne parfymen er perfekt for dagene du føler deg litt modig, litt ekstra!
EKSTRA: Denne parfymen er perfekt for dagene du føler deg litt modig, litt ekstra! Vis mer

—Når du skal kjøpe en parfyme, legg merke til forskjellen mellom “toppnotene”, “midtnotene” og “basenotene” . En dufts “toppnoter” er førsteinntrykket av en duft, denne varer kun kort. “Midtnotene» kommer frem idet “toppnotene” fordufter. Dette er en rikere duft som varer lenge. Og til slutt «basenotene»: Disse støtter “midtnotene”, de er tyngre og kommer ikke frem før det har gått 30 minutter eller mer.

Pssst! Fikk du med deg Lykos, ja, vi sier det, GENIALE parfymematcher? Endelig noe som faktisk hjelper deg i vrimmelen av dufter!

—Hva er ditt beste tips for viderekommende?

—Prøv deg på layering! Layering handler om å påføre ulike dufter oppå hverandre, slik at du får en helt unik duft. Enten det er en kombinasjon av hudpleieprodukter og parfyme, eller to eller flere parfymer. Og du, husk å la hvert lag «sette seg» før neste lag påføres.

—Hvor mange spray anbefaler du?

—Det avhenger av anledning, men fra tre til fem.

PÅFØR SOM EN PROFF: Hvor og hvordan du påfører parfyme er ikke ett fett, mener eksperten! Foto: NTB Scanpix
PÅFØR SOM EN PROFF: Hvor og hvordan du påfører parfyme er ikke ett fett, mener eksperten! Foto: NTB Scanpix Vis mer

—Parfymetrikset som kan spare deg for penger?

—Er du lei av parfymene du har i skapet? Prøv deg på layering! Layering er når du blander to, eller flere, parfymer for å skape en helt unik duft. TIPS! Påfør den tyngste duften først, slik at den ikke overdøver den lettere.

— Mange ender med flust av parfymer i skapet som man aldri bruker. Hva er den vanligste tabben folk gjør når de skal finne parfyme?

KLASSIKER MED DET LILLE EKSTRA: Narciso Rodriguez's 'For Her Forever' er en sensuell parfyme man kan ta frem sesong etter sesong.
KLASSIKER MED DET LILLE EKSTRA: Narciso Rodriguez's 'For Her Forever' er en sensuell parfyme man kan ta frem sesong etter sesong. Vis mer

— Den vanligste tabben, som jeg selv har begått, er å kjøpe en parfyme basert på hvordan flasken ser ut, eller etter å ha luktet den på si, en kollega eller en venninne.

—Parfymefeilene man sannsynligvis begår?

—1. Mange overdriver bruken. 2. Mange gnir håndleddene mot hverandre. Dette vil skape varme og friksjon som ødelegger duftopplevelsen. 3. Mange oppbevarer parfymen på badet som vanligvis fører til at den blir ødelagt eller dårlig. 4. Mange påfører også parfymen på tørr hud. Dette vil trekke parfymen og gjøre at den ikke lukter det samme, eller like mye.

—Hvorfor lukter noen parfymer godt på andre, men vondt på meg?

—Fordi parfymer reagerer med kroppens hormoner, og de kan endre seg, for eksempel fra en årstid til en annen og er ulike fra person til person.

—Hvor bør man og hvor bør man IKKE oppbevare parfymen sin?

ET HAV AV BLOMSTER: Viktor & Rolf Flowerbomb er fristende og vanedannende. En ekte bukett!
ET HAV AV BLOMSTER: Viktor & Rolf Flowerbomb er fristende og vanedannende. En ekte bukett! Vis mer

—IKKE på badet, eller i kjøleskap, det vil si— ikke i direkte sollys eller sterkt lys. Parfymer kan reagere med ytre påvirkninger som temperatur eller lys som gjør at de holder seg dårligere. Oppbevar parfymen et mørkt og kjølig sted.

OBS- OBS! Lyko har opptil 30% rabatt på en mengde favorittparfymer på nett og i butikk. Tilbudet finner du her!

—Stedet man bør spraye med parfyme, men som man SANNSYNLIGVIS IKKE gjør?

—Parfymer som ikke inneholder store mengder alkohol, kan man spraye i håret. Her varer duften lenge, og duften spres litt for hver bevegelse.

—2 parfymer som aldri går av moten?

Gucci Gorgeous Gardenia og Dolce & Gabbana Light Blue Intense.

—Valentines nærmer seg. Hvordan finner man riktig parfyme til de man er glad i?

—Se etter en duft som minner deg om din kjære, og ikke kjøp en parfyme bare for å kjøpe en. Parfymen skal gjenspeile personligheten og styrke den.

FULL AV OMTANKE: Lancôme La vie est Belle er en ikonisk og elegant blomsterduft – en parfyme full av omtanke og sjel, og et symbol på glede og lykke.
FULL AV OMTANKE: Lancôme La vie est Belle er en ikonisk og elegant blomsterduft – en parfyme full av omtanke og sjel, og et symbol på glede og lykke. Vis mer

Og du! Visste du at du finner over 55 000 produkter hos Lyko? Lyko er en frihetselskende skjønnhetsdestinasjon som mener det viktigste er at du finner noe du trives med selv!

—Parfymetrenden vi bør få med oss?

— Layering og sammensetting av en egen duftgarderobe. Jeg har en duftgarderobe som består av en rekke parfymeflasker som gjenspeiler ulike versjoner eller sider av meg. For eksempel fritidsduften er ren og frisk, mens den jeg bruker på jobb er mer intens med krydrede dufter.

Ekspertens (helt!) spesifikke parfymetips

Parfyme handler jo for mange om emosjoner—mange opplever at ett eneste spray kan få frem de utroligste følelser, endre hvordan du har det, og hvordan du oppfører deg. Ikke minst, kan dufter påvirke hvordan man fremstår. Dette er jo noe man kan bruke bevisst for å oppnå et visst uttrykk eller følelse. Er man ute etter slikt, hvilken duft vil du anbefale til hun som vil føle eller utstråle...?

— Selvtillit og styrke? YSL Libre

Sensualitet? Herre: Tom Ford Oud wood, og Creed Aventus. Kvinne: Valentino donna born in roma

— Femininitet? Nude beauty

— Maskulinitet? Armani Si

SEXY, SELVSIKKER OG KUL: «Eilish», Billie Eilishs debutduft, får frem ditt indre jeg og din sanne skjønnhet – akkurat slik du er og den du er ment å være.
SEXY, SELVSIKKER OG KUL: «Eilish», Billie Eilishs debutduft, får frem ditt indre jeg og din sanne skjønnhet – akkurat slik du er og den du er ment å være. Vis mer

— Eleganse og selvsikkerhet? YSL Mon Paris

Til deg som...

— Vil drømme deg vekk og rømme hverdagen?Marc Jacobs Daisy

— Vil føle deg energisk, ønsker det ekstra piffet?Hugo Boss Alive

— Vil gjøre noen gal etter deg?— YSL Black Opium

— Vil tiltrekke deg oppmerksomhet generelt? —Zarkoperfume Cloud Collection nr. 1

— Skal møte svigers for første gang? —Versace Yellow Diamond

— Vil fremstå som en fascinerende og spennende kvinne? Hugo Boss Alive

Duften til deg…

— På dager du føler deg modig? Og litt ekstra!Tom Ford Black Orchid (unisex)

— Som skal på jobbintervju?Zarkoperfumes The lawyer.

— Som er en jålekopp? Versace Crystal eller Miss Dior.

UFORUTSIGBAR OG OVERRASKENDE: Emporio Armani 'Stronger With You' er duften som fremhever det uforutsigbare og overraskende med sin originalitet. Den perfekte overraskelsen til mannen i ditt liv!
UFORUTSIGBAR OG OVERRASKENDE: Emporio Armani 'Stronger With You' er duften som fremhever det uforutsigbare og overraskende med sin originalitet. Den perfekte overraskelsen til mannen i ditt liv! Vis mer

— Som er mer avslappet? Burberry Her.

Til de som føler de ikke klarer å velge parfyme selv og vil safe. Hva er den perfekte parfymen til:

— Jobb? D&G The only one edp.

— Fest? YSL Black opium.

— Valentines? Lancôme Idole Aura.

— Hverdags? Nude beauty.

— Til han?

Paco Rabanne One Million

Versace Eros

Hugo Boss Bottled

Psst! Har du en favorittparfyme, og kunne tenke deg en som likner? Sjekk ut Lykos (geniale) duftmatcher, her da vel!

QUEEN: Påfør duften riktig, er tipset som har hjulpet Lykos parfymekspert aller mest.
QUEEN: Påfør duften riktig, er tipset som har hjulpet Lykos parfymekspert aller mest. Vis mer

Og tilslutt, en friendly reminder på at Lyko har opptil 30% på mange superdigge parfymer—både på nett og i butikk!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om