Annonsørinnhold

Dyreparken i Kristiansand

Marked

Ekspertenes beste tips til Dyreparken

Vi spurte de som vet best: Norske familier som har vært der ofte.

Ekspertenes beste tips til Dyreparken
Publisert
Sist oppdatert

Vi arrangerte nylig en konkurranse hvor målet var å få inn de beste tipsene til hvordan man får mest mulig ut av Dyreparken i Kristiansand. Dyreparken fyller 50 år i år og er som kjent stor, og blir stadig vekk utvidet med nye attraksjoner. I år er det fire nyheter. Du kan lese mer om disse i Dyreparkens eget magasin.

For den uerfarne barnefamilien kan et besøk til Dyreparken være en overveldende affære. Hvor mange dager trenger man? Hva skal man se først? Hvor er det minst kø? Hva skal man ha med seg? Og så videre ...

POPULÆR: Tigrene i Asia er ett av mange høydepunkter Dyreparken har å by på. Foto: Dyreparken
POPULÆR: Tigrene i Asia er ett av mange høydepunkter Dyreparken har å by på. Foto: Dyreparken Vis mer

1000 eksperter har sagt sin mening

Da er det på sin plass med gode tips og råd. Og hvem vet bedre enn erfarne barnefamilier som har vært der flere ganger. Vi fikk tips fra i overkant av 1000 mennesker med lang erfaring fra besøk til Dyreparken. 

Majoriteten av tipserne våre har vært i Dyreparken mer enn 10 ganger, så her snakker vi om ekspertise.

En, to eller tre dager?

Så til noe av det viktigste mange barnefamilier spør seg om: Hvor mange dager trenger man i Dyreparken? 45 prosent mener det holder med to dager, 39 prosent sier man trenger tre. Et tips som går igjen ofte, er uansett at man skal ta seg god tid og ikke stresse.

Hvor skal man kjøpe billett? Jo, 89 prosent mener man skal kjøpe billett på nettet. Også et overveldende flertall anbefaler at man kjøper Fleredagers-billetter, som koster 100 kroner ekstra for en dag.  

STORT: Dyreparken i Kristiansand krever at du er der flere dager, mener flertallet av våre eksperter. Da blir det mindre stress og mer hygge for alle, sier de. Foto: Dyreparken
STORT: Dyreparken i Kristiansand krever at du er der flere dager, mener flertallet av våre eksperter. Da blir det mindre stress og mer hygge for alle, sier de. Foto: Dyreparken Vis mer

Start med denne huskelisten

Med så mange gode tips vi har fått tilsendt, er det selvsagt at noe går igjen. Og hvis det går igjen blant så erfarne Dyreparken-entusiaster, så bør man ta det for god fisk. Så følg disse rådene:

• Bruk flere dager

• Planlegg med kart og lag rute på forhånd

• Snakk om ønsker og forventninger med barna

• La ungene bestemme/besøket skal skje på barnas premisser

• Ikke stress, ta dere god tid

• Sjekk værmelding

• Husk gode sko og behagelige klær, også regnjakker (NB! Du får kjøpt poncho i parken)

• Husk solkrem

• Ta med drikke og litt niste, type frukt og kjeks

• Bo i Abra Havn

• Besøk utenom fellesferien

• Husk at Dyreparken passer for alle aldre

SJEFEN! Ingen over, ingen ved siden. Foto: Dyreparken
SJEFEN! Ingen over, ingen ved siden. Foto: Dyreparken Vis mer

Husk: Det er barna som bestemmer

Svært mange av tipserne våre poengterer at et besøk i Dyreparken skal skje på barnas premisser, og minner om at vi voksne bør være uthvilte og at vi «skal være tilstede for barna og la mobilen ta en pause», som én sier det. 

Slik oppsummerer en annen ekspert sitt beste råd til noen som ikke har vært der før:

«Å være der på barnas premisser! Å bruke tid på barnas ønsker og opplevelser. Og heller komme tilbake hvis man ikke rekker alt. Har sett så mange foreldre som løper rundt og skal 'rekke over alt'. Opplevelser og inntrykk tar tid. La barna få tid! De opplevelsene sitter som minner resten av livet. Ikke stress! Nyt opplevelser sammen.»

Her er hva en annen sier:

«Ikke stress når du kommer inn i parken, da blir det bare en slitsom opplevelse for hele familien og alle blir sinte. Koble ut de familiene som ikke greier å senke skuldrene og konsentrer dere om dere selv og hva barna har mest lyst til å gjøre.»

SLAPP AV: Ett av tipsene vi fikk tilsendt, var å slappe av på en togtur i Hakkebakkeskogen. Bare husk å bestill togbilletter på forhånd. Foto: Dyreparken
SLAPP AV: Ett av tipsene vi fikk tilsendt, var å slappe av på en togtur i Hakkebakkeskogen. Bare husk å bestill togbilletter på forhånd. Foto: Dyreparken Vis mer

«Verdens beste feriested!»

Denne tipseren oppsummerer egentlig alt en familie bør vite før sitt første besøk:

«Gled deg! Bestill hotell og billetter på forhånd. Gjør deg kjent med parken og forhåndsbestill de tingene man ønsker å få med seg. Anbefaler Hakkebakkeskogen! Helt supert for store og små! Kle deg etter været, småpenger er lurt og kjøp mat i parken. Mange supre steder å spise. Enten man vil ha et sjørøvermåltid, spise i Hakkebakkeskogen eller mens man sitter og ser tigrene vaske seg. Helt unikt! Men pakk gjerne litt mellom-måltider og drikke i sekken. For her er man fra morgen til kveld! Verdens beste feriested!»

EGNERS EVENTYR: Å oppleve politimester Bastian, tante Sofie og røverne i levende live, er en stor opplevelse for mange barn. Foto: Dyreparken
EGNERS EVENTYR: Å oppleve politimester Bastian, tante Sofie og røverne i levende live, er en stor opplevelse for mange barn. Foto: Dyreparken Vis mer

Her bør du spise og hvile

For den litt erfarne barnefamilien var dette kanskje kjente og kjære tips. Her følger noen mer spesifikke tips som mange vil ha nytte av.

Det er ingen tvil om at Dyreparken vil merkes på beina, så sørg for hvilepauser med mat og drikke. Én tipser anbefaler å ta med piknikteppe for å spise lunsj i parken, mens en annen anbefaler følgende:

«Kjøp heller en is for mye enn en for lite, så har du barn som er lette å ha med å gjøre hele dagen.»

Det er også flere som anbefaler KuToppen

«Har du med deg niste, så er plenen på KuToppen en herlig rasteplass. Ellers er det mye god mat å finne i parken.»

«Det er lettest å starte med KuToppen, for det er lengst å gå til, og da slipper du å dra slitne barn opp der på slutten av dagen.»

Andre anbefaler en tur i Hakkebakkeskogen for en pust i bakken:

«Der kan dere slappe av mens toget frakter dere rundt!»

Ikke glem å spise vafler hos Bakeren i Kardemomme by, minner en annen tipser oss om.

DUELL! Ute på Grashavet er det duket for sjøslag mellom de to sjørøverskutene Den Sorte Dame og Grevinnen. Foto: Dyreparken
DUELL! Ute på Grashavet er det duket for sjøslag mellom de to sjørøverskutene Den Sorte Dame og Grevinnen. Foto: Dyreparken Vis mer

Hvor er det minst kø?

Det er ingen tvil om at det blir kø ved noen av attraksjonene om sommeren. Her er noen tips for dem som vil unngå det:

«Løp til Tømmerrenna Nilen når det åpner. Så er det unnagjort for dagen».

Det er flere som minner om at det er mye kø i Hakkebakkeskogen og i Kaptein Sabeltanns Verden. Flere råder til å bestille billetter til Hakkebakkeskogen på forhånd. Når det gjelder båttur med enten Den Sorte Dame eller Grevinnen, er rådene fra ekspertene å ta en av disse fra Bombay, og ikke ved brygga til Kaptein Sabeltanns Verden. Der kan det være mye kø.

NYSGJERRIGE: Om sommeren kan du oppleve ekornapene hoppende rundt deg ute på øya i Apeskogen. Foto: Dyreparken
NYSGJERRIGE: Om sommeren kan du oppleve ekornapene hoppende rundt deg ute på øya i Apeskogen. Foto: Dyreparken Vis mer

Når er det best å kikke på dyrene?

Som én sier det: «Dyrematingene er fantastisk lærerike». Og ikke minst er de populære. Her er rådet til en annen ekspert:

«Se på klokkeslettene til matingen av dyrene og vær hos de dyrene dere liker best litt før matingen skjer. Da får man ofte se bedre.»

Nordisk Villmark er Dyreparkens største område, og en svært populær attraksjon. Én tipser sier Nordisk Villmark er best om morgenen, mens en annen anbefaler et besøk rundt 12.00:

«Da har dyrene begynt å vente på mat og det er lite folk.»

I forhold til å oppleve dyrene på en litt annerledes måte, er det to måter å gjøre det på. Enten bestille Morgensafari eller besøke utenom fellesferien. Her er to eksperttips:

«Det er en fordel å ta minimum tre dager og supert å ha overnatting i nærheten. Morgenvandring var et flott, rolig møte med parken

«Om man er mest interessert i dyr, så anbefaler jeg å reise utenfor fellesferien. En mye koseligere atmosfære i parken når det er mindre folk og dyrene er mer seg selv

GØY! Mange velger også en dag i Badelandet når de besøker Dyreparken. Foto: Dyreparken
GØY! Mange velger også en dag i Badelandet når de besøker Dyreparken. Foto: Dyreparken Vis mer

Hva med å gå mot strømmen?

Man må ikke dilte etter den store strømmen av mennesker når man er i Dyreparken. Vi falt for disse to tipsene:

«Mitt geniale tips må egentlig være å prøve nye veier. Det er mange umerkede snarveier (lovlige stier) i Dyreparken. Så prøv å gå en ukjent vei, og er det ikke snarvei så er det vei til en ny opplevelse eller et fint dyr.»

Og ikke minst denne:

«Mitt tips er å gå til høyre når dere kommer inn i parken. Da er man litt som kjerringa mot strømmen på en lur måte. Da er det kort kø til severdigheter barn i alle aldre vil like. Gå videre mot Kardemomme by hvor dere får herlig fersk bakst også uten videre kø. Nyt frokosten / lunsjen i sola før dere trasker videre. Ikke stress. Rekk det dere rekker, og ta en dag to!

BO HER: Mange av våre tipsere anbefaler å bo i Abra Havn. Foto: Dyreparken
BO HER: Mange av våre tipsere anbefaler å bo i Abra Havn. Foto: Dyreparken Vis mer

50-årsjubileum og 50 gratis billetter!

I anledning av at Dyreparken i Kristiansand fyller 50 år i år, gir de bort 5 kombibilletter til 10 familier. Disse gjelder for både Dyreparken og Badelandet. Alt du trenger å gjøre er å melde deg på nyhetsbrevet deres ved å legge igjen fornavn og epost-adresse, så er du med i trekningen.

Det gjør du her:

 

 

Til slutt: Last ned Dyreparken-appen

Dyreparken-appen gir deg enkel oversikt over aktiviteter, underholdning, dyrepresentasjoner og spisesteder du kan besøke. Et kart viser områdene i parken og hvor de ulike opplevelsene er, slik at du enkelt kan finne frem. Dersom du har bluetooth aktivert på din mobil, vil du også kunne få nyttige tips under ditt besøk. 

App Store

Google Play

Lykke til!

MORGENSAFARI: Gjennom hele juli arrangeres morgensafari fra klokken 08.30. Opplev nærkontakt med dyrene før de ordinære gjestene slippes inn. Foto: Dyreparken
MORGENSAFARI: Gjennom hele juli arrangeres morgensafari fra klokken 08.30. Opplev nærkontakt med dyrene før de ordinære gjestene slippes inn. Foto: Dyreparken Vis mer

 

  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer