Annonsørinnhold

Enkle grep for magisk stemning i adventstiden

Mørketiden er snart over og igjen skal det skinne i ditt hjem. Med funklende lys både ute og inne setter du den gode julestemningen til glede for både store og små.

VARM VELKOMST: Start gjerne med å lyssette ditt hjem allerede ved inngangspartiet. Foto: Jernia
VARM VELKOMST: Start gjerne med å lyssette ditt hjem allerede ved inngangspartiet. Foto: Jernia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du den heldige eier av en hage eller en liten veranda bør du starte julepyntingen utendørs så tidlig som mulig. Et inngangsparti omkranset av varmt lys er den vakreste velkomsten. Hva med en rad fascinerende ”istapper” langs tak-mønet og garasjetaket eller en lysslynge rundt et gelender eller opp langs en husstolpe? Valget er ditt.

Har du et lite tre, en busk eller en staselig hekk, dekorer med lysslynger og få nabolagets mest sjarmerende julehage. Har du ikke et tre, sa du? Ja, da skal du vite at det finnes både stilfulle, blinkende ”trær” og greiner som kan plasseres akkurat der du måtte ønske det. Og når den etterlengtede snøen kommer, vil den legge seg som et mykt teppe over lysene og skape, om mulig, enda mer magisk stemning. En piasavakost eller en flaggstang kan selvsagt også lyssettes. Når det gjelder lysslynger har du flere lengder å velge mellom, men kjøp gjerne et påbygningsett om du trenger en ekstra lang lenke.

Lys i hver krok

I disse adventstider er det meste lov, og det er bare fantasien som setter begrensninger. Innendørs er det bare å finne fram det du har av lykter og glasskrukker. Fyll dem med klassiske lyslenker eller med lysende stjerner og kuler i sølv og gull. Du kommer garantert til å få applaus. Festbordet blir ekstra stemningsfullt med de samme lenkene. Det viktigste er å finne lyset som gir best effekt hjemme hos deg og som passer din personlige stil.

MIX&MATCH: De små lyslenkene som er beregnet for innendørsbruk har en liten diskret batteripakke som du lett gjemmer bort. Det begrenser behovet for strømuttak og du slipper ledninger som ligger overalt.
MIX&MATCH: De små lyslenkene som er beregnet for innendørsbruk har en liten diskret batteripakke som du lett gjemmer bort. Det begrenser behovet for strømuttak og du slipper ledninger som ligger overalt. Vis mer
BORDDEKKING: En lyslenke med gull- eller sølvkuler gjør susen. I tillegg er det ganske så brannsikkert i forhold til stearinlys i kombinasjon med servietter og annet stæsj. Foto: Jernia
BORDDEKKING: En lyslenke med gull- eller sølvkuler gjør susen. I tillegg er det ganske så brannsikkert i forhold til stearinlys i kombinasjon med servietter og annet stæsj. Foto: Jernia Vis mer
EFFEKTFULLT: Flere stjerner på rad gir godt lys og en spennende vindusdekorasjon. Foto: Jernia
EFFEKTFULLT: Flere stjerner på rad gir godt lys og en spennende vindusdekorasjon. Foto: Jernia Vis mer

Sikkert oppheng

Først av alt sjekk om lyset er beregnet på innendørs- eller utendørs bruk. En god løsning ute er å velge strømforsyning som befinner seg trygt plassert innendørs og som ikke er utsatt for fuktighet. Utekontakter med lokk eller skjøtebeskyttere kan også være smart for å holde fukten borte. Legg ledningene trygt med tanke på snøfresere og andre faremomenter, gjerne langs husvegg festet med ledningskroker, strips eller hengt opp i takhøyde.

Lengre levetid

LED er absolutt å anbefale, også til julebelysning, fordi LED-pærene har lengre levetid, i tillegg til å være vesentlig mer robuste enn glødepærer. Når man nå får LED-pærer som lyser like behagelig varmt som glødepærer,er det ingen god grunn til å kjøpe noe annet hvis man skal handle noe nytt. En annen fordel med LED er at strømforbruket er langt lavere enn med glødepærer. Derfor kan ledningene gjøres enda tynnere og er lettere å skjule under et teppe, matte eller lignende.

JUL UTE, JUL INNE: En lysslynge har uendelige bruksområder og er utrolig effektfullt.
JUL UTE, JUL INNE: En lysslynge har uendelige bruksområder og er utrolig effektfullt. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer