Annonsørinnhold

Få mer ut av ferien med et kredittkort

Om du ennå ikke har gjort det så er det på høy tid å bestille årets sommerferie. Her er 5 grunner til at mange velger kredittkort som betalingsmetode både når de bestiller ferien og når de er på reise.

Få mer ut av ferien med et kredittkort

Vi bruker mye penger på ferie

Sommerferien er en tid for avslapning og moro, men det kan også være en tid hvor man bruker mye penger. Enten du planlegger å reise innenlands eller utenlands, er det viktig å tenke på hvordan du skal betale for ferien. Mange velger å betale med kredittkort, spesielt fordi kortet ofte kommer med en del praktiske forsikringer.

Velger du å betale for sommerens ferie med et kredittkort, er det imidlertid noen ting du bør tenke over. Et kredittkort som går over de rentefrie dagene er et veldig dyrt lån. Tenk på å alltid sammenligne kredittkort før du søker og husk å betale tilbake før den rentefrie perioden er over.

Sjekk medfølgende betingelser nøye

Det første du bør gjøre når du vurderer å betale for ferien med kredittkort, er å se på betingelsene som følger med kortet ditt. Hvilken rente har du på kortet ditt? Er det gebyrer for å bruke kortet i utlandet? Hvis du bruker kredittkortet i utlandet, vil du kanskje sjekke om det også følger med valutakursgebyrer.

Du bør i tillegg sjekke om kredittkortet ditt tilbyr reiseforsikring eller andre fordeler som kan være nyttige på ferien. Søk om kredittkort for ferien, men husk å sammenligne nøye så du vet du finner det beste kortet for reise og ferie.

Fordeler med bruk av kredittkort på ferie

  • Tilbud og rabatter: Når du bestiller reisen med kredittkort, bør du være oppmerksom på eventuelle tilbud eller rabatter som kan være tilgjengelige. Noen kredittkorttilbydere tilbyr spesialtilbud for reiser, for eksempel rabatter på hoteller eller flybilletter. Sørg for å sjekke om det er noen kampanjer eller tilbud på kredittkortet ditt før du bestiller reisen.
  • Ekstra beskyttelse: Det kan være flere fordeler med å bruke kredittkort som betalingsmiddel mens du er på ferie. For det første kan kredittkortet ditt gi deg ekstra beskyttelse når du kjøper varer eller tjenester på ferien. Hvis du har et problem med en vare eller tjeneste du har kjøpt, kan du kontakte kredittkorttilbyderen din for å få hjelp med å løse problemet.
  • Reiseforsikring: Kredittkort kan også tilby reiseforsikring. Dette kan inkludere ting som avbestillingsforsikring, bagasjeforsikring og erstatning ved reiseforsinkelse. Dette kan gi deg fred i sinnet og hjelpe deg å håndtere uforutsette hendelser som kan oppstå mens du er på ferie.
  • Bonus og belønningssystemer: Ved å bruke kredittkort kan du også bygge opp belønninger eller poeng som du kan bruke senere. Mange kredittkorttilbydere tilbyr belønningssystemer som gir deg poeng eller cashback når du bruker kortet ditt. Disse poengene kan brukes til å betale for hoteller, flybilletter eller andre reisekostnader.
  • Enklere oversikt: En annen fordel med å bruke kredittkort på ferien din er at det kan være enklere å holde oversikt over utgiftene dine. Kredittkorttransaksjoner blir registrert på kredittkortregningen din, noe som gjør det enklere å følge med på hva du har brukt penger på.

Ulemper med bruk av kredittkort på sommerferien

Selv om det er flere fordeler ved å bruke kredittkort i sommerferien, så er det også noen ulemper. En av ulempene kan være at kredittkortet kan føre til at du bruker mer penger enn du hadde tenkt.

Det kan også være vanskelig å betale tilbake kredittkortgjelden etter ferien, spesielt hvis du har brukt kortet mye. I tillegg kan kredittkortgebyrer og høye renter føre til at ferien blir dyrere enn planlagt. Det er viktig å være bevisst på disse mulige ulempene før du bestemmer deg for å bruke kredittkort under årets sommerferie.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer